Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Мандруй Україною…

Мандруй Україною…
13 Лип 2020 09:57

Ми продовжуємо нашу рубрику публікацій під назвою «Мандруй Україною».

Сьогодні ми Вам розповімо про Хмельницький.

Хмельницький – адміністративний центр Хмельницької області і Хмельницького району, значний історичний та сучасний економічний і культурний центр Поділля.

Місто Хмельницький відоме на всю Україну як місто торгівлі. Справа в тому, що саме тут розташований один з найбільших ринків Європи — хмельницький речовий ринок. Сюди приїздять люди не тільки зі всієї України, а й з Польщі, Білорусі, Молдови та інших найближчих країн-сусідів. Ринок відомий великими розмірами та низькими цінами. У 90-х роках минулого століття слава про величезний хмельницький базар гриміла далеко за межами міста.

Місто невелике та комфортне. Якщо ж говорити про пам’ятки, то знайшлось декілька цікавих місць, які варто побачити у Хмельницькому. Незважаючи на свій поважний вік (а місту виповнилося вже 585 років), у Хмельницькому (до 1941 року місто називалося Проскурів) важко відшукати старовинні пам’ятки. Більшість з них були зруйновані під час війн, яких багато випало на долю Хмельницького.

Свого сучасного вигляду місто почало набувати із середини 1950-х. Хмельницький розбудовувався дуже швидкими темпами. Саме у ці роки було збудовано приміщення обкому, в якому зараз розташовується місцева обласна рада. Гарними пам’ятниками Григорію Сковороді, Тарасу Шевченку, Лесі Українкі прикрашена Алея української духовності. Вона була відкрита у 2010 році на Покрову біля хмельницького інституту МАУП.

«Веселий потяг» у дитячому кінотеатрі «Планета» створив Микола Мазур. Оригінальна композиція, варта уваги. До слова, Микола Мазур створив чимало скульптур у Хмельницькому. Іноді здається, якби не він, місту не було би взагалі, що показати туристам. Шкода, що багато його витворів руйнуються без належного догляду.

До парку Шевченка варто завітати восени, коли різнокольорові тюльпани милують око. Тут затишно і гарно. Не пропустіть нагоди прочитати «Заповіт» Кобзаря, написаний у оригінальній книжці.

У Хмельницькому є цікаві місця. А якщо ви плануєте залишитись у місті на кілька днів, забронюйте собі номер в одному із готелів або хостелів Хмельницького.

Щоб відкрити для себе нові горизонти, не обов’язково залишати терени нашої країни чи області. Адже на Хмельниччині є чимало куточків, що часто-густо залишаються поза увагою.

Ще багато цікавого ми розповімо Вам в рубриці «Мандруй Україною» на нашому порталі. Слідкуйте за оновленнями.

Радіо Ностальжі.

Поділитись матеріалом


Оставить комментарий

avatar
250