Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Корисні властивості гірчиці, про які ми не знали

Корисні властивості гірчиці, про які ми не знали
12 Лип 2020 10:21

Багатий склад гірчиці дозволяє покращувати здоров’я. В ній містяться фосфор, магній, марганець.

На цьому дивовижні корисні властивості рослинного продукту не закінчуються.

Бореться з раковими клітинами. Гірчичні речовини глюкозинолати після вживання перетворюються в сірковмісні сполуки ізотіоціанати, які (це показали дослідження) допомагають пригнічувати проліферацію ракових клітин, не дають канцерогенним компонентам викликати пошкодження клітин.

Знижує рівень цукру в крові. Ви знали, що гірчиця корисна для людей з діабетом? Вчені пов’язують її антидіабетичну дію з вмістом фенольних сполук, які ефективно борються із запаленням, що регулюють рівень цукру в крові.

Захищає від псоріазу. Протизапальний ефект фенольних сполук гірчиці поширюється і на псоріаз, хронічне захворювання шкіри у вигляді червоних, лускатих плям. Також вона може прискорити процес загоєння болючих псоріатичних виразок.

Допомагає лікувати контактний дерматит. Нехай не настільки серйозний, як псоріаз, контактний дерматит все ж може викликати червоний висип, пухирі, потріскану шкіру, печіння, свербіж. Ряд досліджень на тваринах свідчить, що насіння гірчиці допомагають усувати ці неприємні симптоми.

Захищає від інфекцій. Завдяки своїм потужним антимікробним властивостям насіння гірчиці також допомагають боротися з патогенними бактеріями (кишкова паличка, стафілокок), грибковими інфекціями. Гірчична олія або компреси з меленого насіння гірчиці можна використовувати як засіб місцевого застосування.

При відсутності протипоказань фахівці радять активніше вживати гірчицю у вигляді приправи до продуктів, страв, – причому краще використовувати не куплену в магазині, а приготовлену самостійно з натуральних інгредієнтів. Листя рослини також їстівні: їх можна їсти у вигляді салатної зелені, додавати в супи, м’ясні страви.

Джерело: http://zdorovia.com.ua

Поділитись матеріалом


Оставить комментарий

avatar
250