Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Мандруй Україною…

Мандруй Україною…
12 Лип 2020 10:03

Ми продовжуємо нашу рубрику публікацій під назвою «Мандруй Україною».

Сьогодні ми Вам розповімо про Харків.

Харків – сучасне місто, яке вражає своєю красою. Навіть досвідченому туристу буде цікаво гуляти його вулицями, адже місто зачаровує природою, вміло поєднує у собі старовинну архітектуру і новобудови, вабить новими клубами і вишуканими ресторанами.

Чим може вразити мандрівників серце Слобожанщини – Харків? Звичайно, своєю величчю та амбітністю. Він є найбільшим містом Східної України та другим після Києва за чисельністю населення.

Місцеві жителі пишаються, що Харків колись був столицею радянської України. Проте сьогодні, він приваблює тисячі туристів прагматичністю і одночасно романтичністю. Прогулянки центральними вулицями міста, які переповнені сучасними будівлями, чарівними кафе, ресторанами, унікальними скульптурами та навіть старовинними будинками, надихають на піднесені думки і фантазії.

Кожен мандрівник, який приїжджає у Харків, обов’язково має прийти на центральний Майдан Свободи. Він вражає своїми гігантськими розмірами, тому й не дивно, що є одною з найбільших площ не лише в Європі, але й в усьому світі. На площі розташовані усі найважливіші адміністративні установи міста, а також часто проходять концерти, змагання, ярмарки, акції та фестивалі.

Площа Архітекторів – сучасна й затишна частина міста, у якій поєднуються архітектура і ландшафтний дизайн. Перлиною площі є оригінальний пам’ятник – фонтан «Закоханим» – скульптура у вигляді тендітних хлопця і дівчини, які тягнуться одне до одного у поцілунку, утворюючи собою арку.

 Також на площі Архітекторів розмістили білі мармурові міні-копії «Семи чудес Харкова». Зокрема тут можна побачити мініатюри Держпрому, Дзеркального струменя, Покровського собору, Благовіщенського собору, Успенського собору, Будинку зі шпилем та пам’ятника Тарасу Шевченку.

Гордістю Харкова є центральний міський парк імені Горького, який містяни називають «українським Діснейлендом». Його і справді сміливо можна визнати найсучаснішим та найкращим парком розваг в Україні. Він захоплює не лише дітей, а й дорослих, адже налічує близько 40 різних типів розваг, серед яких – найвище в Україні 55-метрове колесо огляду, американські гірки, які захоплюють дух, башта падіння, автодром, французька карусель, ланцюги, мотузковий парк, будинок страху, десятки кафе і багато іншого.

Харків — місто, що поєднує в собі глибоке історичне коріння та атмосферу сучасного мегаполісу. Поруч уживаються довершені пам’ятки християнства та будівлі в традиціях радянського монументалізму. Тут можна відпочити з друзями як у невимушеному арт-клубі, так і в претензійному гламурному ресторані. Безліч цікавих скульптур, театри, музеї, собори, затишні парки — два дні, проведені в цьому місті, зроблять ваш вікенд насиченим та справді незабутнім.

Ще багато цікавого ми розповімо Вам в рубриці «Мандруй Україною» на нашому порталі. Слідкуйте за оновленнями.

Радіо Ностальжі.

Поділитись матеріалом


Оставить комментарий

avatar
250