Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

МАНДРУЙ УКРАЇНОЮ…

МАНДРУЙ УКРАЇНОЮ…
28 Чер 2020 08:00

Ми продовжуємо нашу рубрику публікацій під назвою «Мандруй Україною».

Сьогодні ми Вам розповімо про Чернівці.

Чернівці — адміністративний, політичний і релігійний центр Чернівецької області, важливий культурний та науково-освітній осередок України.

Чернівці — історична столиця Буковинського краю, місто відоме своїми архітектурними ансамблями, одну з яких — пам’ятку архітектури «Резиденція митрополитів Буковини і Далмації» — включено до списку Світової спадщини ЮНЕСКО.

Місто кілька разів посідало чільні місця у різноманітних рейтингах туристичної привабливості, комфортності проживання тощо.

У наш час за містом закріпився неофіційний статус — «Пісенна столиця України».

Перша письмова згадка про Чернівці в історичних документах датується 8 червня 1408 року. Чернівці розташовані на південному заході України, у східному Передкарпатті, на межі між Карпатами й Східно-Європейською рівниною, за 40 км від кордону з Румунією. Чернівці знаходяться на перетині транспортних артерій.

«Український Відень», «Маленький Париж», «Буковинська Прага» – ось як описують бувалі туристи-європейці наші Чернівці.

Що подивитися в Чернівцях, кращі місця для фотосесії та де смачно поїсти – ми розповімо лише цікаве про Чернівці.

Ви шукаєте місця для фотосесії? Чернівці пропонують багато пейзажних фонів, але, мабуть, найкрасивіші характерні світлини вийдуть на пішохідній вулиці Ольги Кобилянської. Раніше вона носила назву Молодіївська, Панська та Янку Флондора. І лише з 1940 року ця вулиця носить ім’я української письменниці Ольги Кобилянської. Міська легенда розповідає, що колись бруківку цієї вулиці підмітали трояндовими букетами, мили з милом кілька разів на день, а людям з брудним взуттям було заборонено по ній ступати (за цим слідкували поліціанти).

Підтвердження легенди про розові віники – кована скульптура двірника, який тримає в руках троянди. Вулиця досить колоритна і дуже нагадує Відень. І це не дивно, адже усі будинки тут зводили австрійці. З фасадів звисають маскарони і грецькі божества.

З відси розпочинається багато туристичних маршрутів, а на самій вулиці десяток цікавих споруд. На вулиці, яка досить коротка (всього 600 метрів), працює Львівська майстерня пряників та Львівська кав’ярня. Багато туристів хвалять Віденську кав’ярню.

Гарною традицією стало грати на трубі з центральної ратуші міста. У Чернівцях щоденно, о 12:00 дня на вершину 50-ти метрової міської Ратуші здіймається трубач. Чоловік одягнений у гуцульський костюм, а з його труби лунає «Марічка» – гімн Буковини. Традицію започаткували у 2004 році.

Безсумнівно, улюбленим місцем для парочок вже багато років є Садгора – Гора закоханихЧернівці звідси як на долонях. Красивої, романтичної легенди, пов’язаною з цим місцем немає. Свою назву гора отримала не так вже й давно і то через те, що на неї часто піднімалися закохані. За часів Авто-Угорської імперії Садгора була окремим містом. Засноване воно було в 1770 році. А у 1965 році цю територію приєднали до Чернівців.

Чернівці – столиця Буковини. У цьому місті змішалися українська, австрійська, румунська, німецька, вірменська та єврейська культури. Говорять, що місто стоїть на півдорозі між Києвом і Бухарестом, Краковом і Одесою та було таємною столицею Європи. Тут тротуари підмітали букетами троянд, а книгарень було більше, ніж пекарень. Такий мікс традицій та ідей породив дивовижне та загадкове місто.

Ще багато цікавого ми розповімо Вам в рубриці «Мандруй Україною» на нашому порталі. Слідкуйте за оновленнями.

Радіо Ностальжі.

Поділитись матеріалом


Оставить комментарий

avatar
250