Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Подорож твоєї мрії…

Подорож твоєї мрії…
10 Чер 2020 09:59

Ми продовжуємо нашу рубрику публікацій під назвою «Подорож твоєї мрії».

Сьогодні ми Вам розповімо про Ірландію.

Смарагдовий острів Ірландія — це відпочинок на морі «по-північному», маса середньовічних замків і добротна кухня зі знаменитим рагу. Затишний Дублін, клуби і паби Кірка і пішохідний маршрут кільце Керрі. Верхова їзда, активний відпочинок та мовні тури.

Серед європейських туристів Ірландія вже давно славиться як відмінне місце для проведення відпустки — завдяки своїй великій «экскурціонці», смачному пиву, самобутній природі і значній історії. Разом з досвідченими «індивідуалами», що купують тури в Ірландію, країна цікавить і студентів, які приїжджають сюди, щоб осягати премудрості англійської мови. Що ж до красот Ірландії — то це той рідкісний випадок, коли рекламні фото з туристичних каталогів майже програють реальній пишноті природи.

Західне узбережжя Ірландії всіяне маленькими островами. Морські переправи до них здійснюються з найближчих морських портів узбережжя. До Аранських островів можна дістатися за допомогою регулярних поромних переправ а чіткій відповідності ірландських готелів заявленій «зірковості» можна ручатися. Та й в цілому рівень готелів тут вище, ніж в Європі. Починаючи від 3* більшість ірландських готелів надає сервіси для дітей. У них є ігрові майданчики під відкритим небом або в спеціальних приміщеннях, дитяче меню.

Ірландія — країна яскравих вражень. Де ще можна знайти край, в якому фантастичні, місячні пейзажі, поцятковані кратерами і застиглою лавою, сусідять із заспокійливими луками, на яких пасуться коні і вівці? А поверх дрімаючих вулканів шумлять ліси, дзюрчать струмки, водоспади і злітають вгору гейзери.

В Ірландію їздять не тільки за яскравими враженнями, але і щоб поправити здоров’я: одне з найпопулярніших туристичних напрямків — це спа-тури. Їх особливість вкрай проста: вони не тільки розслабляють і зцілюють тіло, але і сприятливо діють на психіку. Красиві види Ірландії, морські екскурсії, на яких можна постежити за дельфінами і китами, ірландські фіорди — все це допомагає розслабитися і повернути душевну рівновагу. Любителі активного відпочинку теж не будуть розчаровані — в Ірландії природа настільки самобутня і неповторна, що навіть звичайний турпохід на пару днів перетвориться на казкову подорож.

Число порожніх замків, монастирів, кельтських колодязів, кинутих будинків і тому подібних пам’яток в Ірландії — зовсім неймовірне. Як неймовірна і кількість легенд про тролів, леприконів і чаклунів що в них мешкають.

Незважаючи на велику кількість старовинних міст з шалено цікавою «екскурсіонкою», головна визначна пам’ятка країни — це все ж її природа. Наприклад, в графстві Керрі на півострові Айвераг можна пройти по знаменитому пішохідному маршруту «кільце Керрі». Багатьох туристів приваблюють знамениті «кліфи» — прямовисні скелі майже двухсотметрової висоти на атлантичному узбережжі країни, а також похмурі, але від того не менш вражаючі вересові пустки і пагорби — місце дії всіх місцевих легенд і переказів. Практично в кожному графстві Ірландії збереглися старовинні замки: багато з них сьогодні переобладнані в першокласні готелі.

Не слід плутати жителів Ірландії з жителями Північної Ірландії. У Північній Ірландії проживають переважно британці і шотландці, Ірландія ж є незалежною державою.

Офіційною мовою в Ірландії є складна ірландська мова, заснована на кельтській мові. Тим не менш, всі жителі країни вільно говорять англійською, яка є другою офіційною мовою. Однак варто побут готовими до особливостей ірландського вимови англійських слів.

В Ірландії дуже низький рівень злочинності, що робить подорожі комфортними і безпечними. Ірландці ніколи не їдять в гостях, вони воліють вживати їжу, яку готують самостійно, або купують у фастфуді.

Не варто вступати в суперечку з ірландцями, особливо на національну тему. Місцеве населення дуже любить сперечатися і володіє мистецтвом спору досконало, а тому бесіда або навіть жарт можуть перерости в багатогодинниій діалог.

Ще багато цікавого ми розповімо Вам в рубриці «Подорож твоєї мрії» на нашому порталі. Слідкуйте за оновленнями.

Радіо Ностальжі.

Поділитись матеріалом


Оставить комментарий

avatar
250