Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Чому шкідливо спати при ввімкненому вентиляторі?

Чому шкідливо спати при ввімкненому вентиляторі?
10 Чер 2020 10:32

У спекотну погоду вентилятор здається незамінним, проте звичка спати, коли він працює, може шкодити здоров’ю.

Медики з Великобританії розповіли, чому нічний відпочинок в кімнаті з працюючим вентилятором може шкодити здоров’ю. Їхні аргументи опублікувало видання The Sun.

Алергічні реакції. Вентилятор переміщує повітря по кімнаті, дозволяючи потокам пилу і пилку проникати в носові пазухи. Якщо людина схильна до алергії, астми, сінної лихоманки, це може сильно погіршити його стан.

Підвищена сухість. Звичка спати з вентилятором може шкодити шкірі, провокуючи її сухість. Також можуть постраждати люди, що сплять з частково відкритими очима, – постійний потік повітря сушить їх і здатний стати причиною сильного роздратування.

Багато людей також сплять з відкритим ротом, і в кімнаті з працюючим вентилятором їх слизові оболонки можуть стати сухими, що знижує захисні функції імунної системи.

Міозит. Люди, які сплять з спрямованим на них вітерцем, ризикують прокинутися з жорсткими або запаленими м’язами. Медики попереджають: концентрований прохолодне повітря може викликати напругу м’язів аж до їх спазму. Особливо шкідливо, коли потоки повітря виявляються спрямовані на обличчя, шию.

Источник : http://zdorovia.com.ua/

Поділитись матеріалом


Оставить комментарий

avatar
250