Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

ПОДОРОЖ ТВОЄЇ МРІЇ…

ПОДОРОЖ ТВОЄЇ МРІЇ…
8 Чер 2020 07:00

Ми продовжуємо нашу рубрику публікацій під назвою  «Подорож твоєї мрії».

Сьогодні  ми Вам розповімо про Мексику.

Мексика – строката суміш іспанської, індіанської та Карибської культур. Відпочинок на кращих пляжах Канкуна і Рів’єра-Майя, стародавні пам’ятники загадкових цивілізацій і дайвінг на острові Косумель, текіла, відмінна кухня і запальні диско.

Уявіть: ви стоїте в тропічній частині і під крики барвистих папуг розглядаєте ієрогліфи майя на стінах храмів Паленке. Або злившись в одне ціле з дошкою для серфінгу пливете в бік прибою, що обрушує на узбережжі потужні бірюзові хвилі, а позаду вас простягаються яскраво-білі пляжі. Або занурюєтеся з аквалангом в підводну печеру в оточенні рибок, немов намальованих яскравою гуашшю. Або до світанку і до упаду танцюєте на кращих в світі дискотеках Акапулько! А в проміжках — намагаєтесь спробувати хоча б частину з 300 місцевих сортів текіли — причому без всяких там піжонських лаймів і солі, а як суворі мексиканські селяни — з томатним соком, щедро приправленим чилі. А якщо перцю не вистачить — закусити будь-якою з місцевих страв, від якої у роті палає пожежа.

У цьому вся Мексика – фарби, смаки та інші відчуття тут яскраві, соковиті, чисті, тільки встигай насолоджуватися. Мабуть, єдиний недолік турів в Мексику — це тривалий переліт. У всьому іншому країна бездоганна.

Столиця — Мехіко, один з найбільших мегаполісів світу, оточений неприступними горами і вулканами. Найпопулярніші курорти Карибського узбережжя — Канкун з розкішними пляжами, торговими комплексами і спа-центрами і Рів’єра-Майя з ідеальними умовами для сімейного відпочинку. На береги Тихого океану туристів тягнуть галасливий Акапулько з нічними клубами, ресторанами і казино, Елітний Лос-Кабос з неперевершеними можливостями для активного дозвілля і затишна Пуерто-Вальярта з розвиненою пляжною інфраструктурою і автентичною забудовою.

Мексиканські прекрасні пляжі: м’який пісок всіляких відтінків, фотогенічні пальми, ласкаві води Карибського моря і Тихого океану — ні дати ні взяти, ожила мрія.

Один з найпопулярніших курортів — Канкун, чиє узбережжя розділене на довгу і коротку частини. Перша славиться найчистішим морем і відмінними умовами для серфінгу, друга ідеальна для сімейного відпочинку: довколишній Isla Mujeres надійно захищає від хвиль. Перловий пляж знаменитий бездоганною чистотою, Плайя-Лінда — широкою палітрою спортивних розваг. Кращий пляж на півострові Юкатан — Тулум з чудовими пейзажами і багатим підводним світом, доступних неозброєному погляду.

У Мексиці навіть несміливий, самий ледачий, найбільш далекий від екстриму турист зобов’язаний зануритися до глибин: така велика кількість підводних красот — безцінний дар природи. Ідеальний сезон для дайвінгу — період з грудня до кінця березня з тихою, безвітряною погодою, але в цілому пірнати комфортно цілий рік.

Головний секрет успіху Мексики туристичної — в тому, що їх насправді два. Одна — п’ятизірково-готельна, пляжно-засмагалшьна та розважально-декоративна — доступна на всіх популярних курортах країни і особливо улюблена «туристос амеріканос», де останніх навіть більше, ніж німців на турецьких пляжах. А ось «Мексика № 2 — це неземні піраміди Теотіуакана, індіансько-колоніальна Оахака, чарівний Ушмаль і ще безліч інших місць, безпосередньо пов’язаних з таємничою цивілізацією майя, що розчинилася в століттях. Можливо південної засмаги з поїздки по древнім пам’яткам країни і не привезеш, зате враження від такої подорожі вже точно збережуться довше, ніж темний відтінок шкіри.

Поради мандрівникові – що потрібно дотримуватися і чого не можна робити в Мексиці:

Вирушаючи в Мексику, потрібно обов’язково вивчити основні фрази. Навіть якщо фрази вимовляються не зовсім правильно, мексиканці бачать в цьому прояв поваги до їх культури і з більшою охотою допоможуть туристу, який намагається говорити по-іспанськи.

Переходячи дорогу по зебрі, потрібно уважно стежити за автомобілями: багато водіїв мають права, але не вчилися водити, тому завжди є ризик потрапити під колеса якогось самоучки.

Не варто сперечатися про релігії з місцевими жителями, більшість з яких побожні католики, а тим більш критикувати релігію — цим можна сильно образити людину і зробити її своїм ворогом. У столиці Мексики не прийнято носити шльопанці і сандалі — цим туристи відразу себе видають. Таке взуття носять тільки на пляжі. Навіть у спеку в місті прийнято носити більш закрите взуття.

Не варто надягати ювелірні прикраси і брати з собою дорогі телефони і камери, виходячи на прогулянку після заходу сонця. У Мексиці високий рівень злочинності, і ризик натрапити на злодія або грабіжника дуже великий. Вдень теж краще намагатися злитися з місцевим населенням, важливо уникати виглядати розгублено — це обов’язково приверне увагу шахраїв. Жінкам не варто реагувати на гучні коментарі в їх бік на вулицях. Подібна чоловіча поведінка тут вважається нормою навіть вдень на жвавій вулиці.

Ще багато цікавого ми розповімо Вам в рубриці «Подорож твоєї мрії» на нашому порталі.  Слідкуйте за оновленнями.

Радіо Ностальжі.

Поділитись матеріалом


Оставить комментарий

avatar
250