Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

ПОДОРОЖ ТВОЄЇ МРІЇ…

ПОДОРОЖ ТВОЄЇ МРІЇ…
29 Тра 2020 11:09

Ми продовжуємо нашу рубрику публікацій під назвою  «Подорож твоєї мрії» .

Сьогодні  ми Вам розповімо про Чехію.

Чехія примітна масою середньовічних пам’яток і чудових замків, відмінними можливостями для лікування і багатою кухнею з сотнею сортів пива.

Красуня – Прага , курортний Пардубіце і великосвітські Карлові Вари. Поняття «несезон» в Чехії не існує в принципі: тут можна хоч в січні, хоч у липні гуляти по провулках середньовічних міст, блукати по анфиладам і залах будь-якого з двох з гаком тисяч замків і об’їдатися смаженими ковбасками, а потім, схаменувшись від гастрономічної  розпусти, реанімувати печінку і підшлункову карловарськими водами. Красиві пейзажі і живописні місця є практично в кожному регіоні Чехії, але деякі з них особливо примітні.

Південна Моравія знаменита тим, що більшу частину її території займають виноградники (і виноробні), а також є два національних парки, що охороняються ЮНЕСКО.

Чеські бальнеологічні курорти користуються популярністю серед наших співвітчизників ще з радянських часів. Тут лікують захворювання опорно-рухового апарату, дихальних шляхів, порушення обміну речовин і багато іншого.

Туристи приїжджають на чеські оздоровчі курорти як за лікуванням, так і за загальним зміцненням імунітету. Найпопулярніше на чеських курортах — лікування мінеральною водою. Її приймають всередину, роблять ванни і використовують в косметичних процедурах.

Чехія — країна досить компактна, але за кількістю пам’яток на кв. м випереджає багатьох. На її території збереглося багато середньовічних замків, красивих соборів, а також музеїв, національних парків та інших цікавих місць.

Чехія — край дуже гарної природи, тому в останні роки тут розвивається еко — і агротуризм. За цим зазвичай їдуть в Східну Богемію. Там можна не тільки провести час у походах на свіжому повітрі, але і пожити на фермах, займаючись сільським господарством і доглядаючи за кіньми, яких тут розводять у великих кількостях.

Цікавий в цьому плані регіон і Південна Моравія. Вона знаменита не тільки своїми винами, але і фольклором: незвичайні орнаменти на будинках, весела музика, пісні і танці. У багатьох селах там досі носять національні костюми. Що стосується нічного життя, то практично вся вона зосереджена в Празі. Кращі бари і клуби розташовані навколо Вацлавській площі, дискотеки відкриваються орієнтовно в 22:00, але саме веселощі починається не раніше 0:00.

Візит до Чехії влітку це звичайно відвідування пляжів . Але в цій прекрасній країні немає моря, тому пляжі Чехії розташовуються біля річок і озер. Але і там ви будете забезпечені достатнім рівнем комфорту. Найкращі піщані пляжі Чехії знаходяться в Орлику, на Маховому озері і в Слапах. Там дуже багато зелених рослин. Ви можете вибрати відпочинок, який більше вам підходить: прогулянка на яхті або теплоході; риболовля; віндсерфінг і багато іншого.

До речі, на озері Липно, де також пляж піщаний, ви можете покататися ще й на каное. У Празі (столиці Чехії) теж є пляжі, але купатися там заборонено через забруднення води, але можна посидіти і помилуватися прекрасними видами, які відкриваються з берегів річки Влтави.

Відпочинок в Чехії може стати одним з найбільш пам’ятних і чудових у Вашому житті. Залишилося лише вибрати, який саме відпочинок більше вам до душі.

У містах Чеської Республіки, особливо в Празі, туристи можуть не раз зустрітися з наполегливою пропозицією обміняти гроші прямо на вулиці. Робити це, звичайно, можна тільки в банку. Вуличні  «міняйли»  безсовісно обманюють наївних туристів, які залишаються з набагато меншою сумою, ніж вони мали до обміну.

Щоб справити хороше враження в чеському місті, потрібно запам’ятати одне правило: ніколи не надягати шкарпетки під сандалі, щоб не зустрітися з насмішкуватими поглядами чехів. Кричати і взагалі підвищувати голос в громадських місцях вважається невихованістю і неповагою до оточуючих. Те ж саме стосується і гучних розмов по телефону.

Та як вогню треба уникати з’являтися на заходах — формальних і неформальних — без запрошення. Це вважається проявом нахабства, невихованості і безцеремонності. У Чехії перше враження про нового знайомого часто справляє рукостискання.

Ще багато цікавого ми розповімо Вам в рубриці «Подорож твоєї мрії» на нашому порталі.  Слідкуйте за оновленнями.

Радіо Ностальжі.

Поділитись матеріалом


Оставить комментарий

avatar
250