Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

ПОДОРОЖ ТВОЄЇ МРІЇ…

ПОДОРОЖ ТВОЄЇ МРІЇ…
28 Тра 2020 10:56

Ми продовжуємо нашу рубрику публікацій під назвою  «Подорож твоєї мрії» .

Сьогодні  ми Вам розповімо про Норвегію.

Батьківщина вікінгів — Норвегія ,запрошує насолодитися суворої північної романтикою: сплавати в круїз по фіордах, постояти під північним сяйвом і погуляти по меланхолічному Осло.

Національні парки, дорога тролів і відмінна рибалка. Земля фіордів, льоду і полярних сяйв. Норвегія, мабуть, сама «богатирська» країна на всій земній кулі. Народжуються тут виключно вікінги і валькірії, для яких все неважливо: і холод,і  непрохідні ліси і сувора північна природа.

Для туристів країна цікава мальовничими фіордами і затишною столицею Північної Європи Осло, відмінними гірськолижними курортами і заполярною екзотикою, смачною і ситною кухнею (де лосось — всьому голова), цікавими музеями і прекрасною екскурсійною програмою.

Якщо душа все ж просить географічного розмаїття — Ласкаво просимо в інші Норвезькі міста. Один з найбільш популярних — Берген зі знаменитою набережною середньовічного кварталу Брюгген, художніми галереями та іншими пам’ятками. Тут щорічно проводяться всілякі фестивалі, звідси стартують більшість екскурсій по фіордах. Неймовірної краси природа оточує і містечко Флом в однойменній долині.

На місці величних льодовиків — музей під відкритим небом і незабутні піші та залізничні маршрути уздовж рукавів Согне-фьорда — другого за величиною в світі.

У країні, як, втім, і у всій Скандинавії, низький рівень злочинності, і у туристів немає приводу для особливих побоювань за власну безпеку або збереження свого майна. Щодо спиртного діє «фінський варіант»: сухого закону немає, але алкоголь дуже дорогий. У 2004 р. введено заборону на куріння в громадських місцях, що поширюється в числі іншого на бари, ресторани та інші розважальні заклади.

Дивно, але факт: північна Норвегія — цілком підходяще місце для пляжного відпочинку. Завдяки Гольфстріму прибережні води прогрівається до комфортних температур, так що плавати можна з кінця травня до середини серпня. Норвезьке узбережжя — чисте і доглянуте, обладнане пунктами прокату спортивного спорядження, барами, ресторанами і всіма стандартними зручностями. Сучасні зони відпочинку обладнані і в Осло, найпопулярніша з них — «Хуккоден», що на півострові Бюгдей. Шезлонгів і парасольок тут немає, так що ховатися від сонця доведеться під соснами і валунами. Велика частина берега — скеляста, з рідкісними піщаними ділянками. Набагато менше народу на сусідньому пляжі «Парадисбукта», відмінні умови для сімей з дітьми — на прилеглих островах з чарівними будиночками .

На завершення кілька порад мандрівникам Норвегії:

На початку зазначимо що у сільській місцевості Норвегії , при фермах можна зустріти магазини зі свіжими домашніми продуктами, в яких немає продавців. Покупець сам вибирає, що йому потрібно, підраховує суму і залишає гроші. Людям довіряють, тому радять все ж віддавати пошану такій довірі.

Не намагайся торгуватися. У кожної речі є своя фіксована ціна. Торги в Норвегії не мають ніякого сенсу. Норвежці – це не вразливі італійці. Вони більш стримані в емоціях. Публічний дотик — це дещо особисте для цього народу.

Норвежці пунктуальні. Тому, перш за все, не спізнюйся. Але і не приходь заздалегідь. Приходь в чітко призначений час.

Норвежці не їдять руками. Навіть бутерброд вони спочатку покладуть на тарілку, попередньо розбивши його ножем на невеликі шматки.

Якщо тебе запросили в гості, залишись після обіду або вечері ,щоб допомогти господареві прибрати і помити посуд. Тут так прийнято.

Ще багато цікавого ми розповімо Вам в рубриці «Подорож твоєї мрії» на нашому порталі.  Слідкуйте за оновленнями.

Радіо Ностальжі.

Поділитись матеріалом


Оставить комментарий

avatar
250