Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

ПОДОРОЖ ТВОЄЇ МРІЇ…

ПОДОРОЖ ТВОЄЇ МРІЇ…
30 Тра 2020 06:30

Ми продовжуємо нашу рубрику публікацій під назвою  «Подорож твоєї мрії» .

Сьогодні  ми Вам розповімо про Марокко.

Марокко – країна — спокуса, східна красуня, майстерно кокетуюча з завороженим гостем. Розташована в Північній Африці, але не входить в Африканський союз, вона і в іншому сповнена парадоксів.

Прекрасне і дивовижне вабить з усіх сторін світу: на заході — буйство Атлантики, на півночі — ласкаві води Середземного моря, на півдні — космічні рельєфи Сахари. А в серці — колоритні міста, де змішалися гарячий темперамент Чорного континенту, тисячолітні східні традиції і сучасні технології Заходу.

В країні європейська класифікація готелів. Здебільшого готелі виконані в арабському стилі, більшість стоять на узбережжі. Готелі 2-3 * розташовані на відстані 500-600 м від моря, 4-5* — ближче до берегової лінії .

Сервіс в готелях відрізняється від європейського в бік більшої простоти. При цьому «Зоряна» класифікація вельми довільна: в готелі 5 * можуть запросто бути відсутнім фен і шампунь в номері, тоді як в сусідній «Трійці» все це буде в наявності. Немає європейської чіткості і в роботі персоналу.

Піщані пляжі простягаються вздовж  усього океанського узбережжя Марокко, на півночі можна скупатися ще й у Середземному морі. Пляжний сезон триває з кінця травня до кінця жовтня .

Звання головного марокканського курорту заслужив Агадір: широка берегова лінія все літо переповнена загорающими красенями і красунями, сім’ями з дітьми і спортсменами всіх мастей. Інфраструктура розвинена на вищому рівні: є зручності, кафе і бари, ігрові майданчики, пункти прокату спорядження.

Атлантичне узбережжя Марокко — визнаний рай для серферів. Тут досить недороге проживання і розвинена інфраструктура, а хвилі нітрохи не гірше дорогих екзотичних. Дайвінг в Марокко практично не розвинений: одиничні школи, де можна найняти гіда і взяти напрокат спорядження, є хіба що на великих курортах , як Агадіра.

Розваги та пам’ятки Марокко монументальні і загадкові, прогулянка по ним — дотик до таїнств тисячолітньої східної культури. Більшість літаків приземляються в Касабланці, так що починати екскурсію логічніше з «міста білих будинків».

У вузьких провулках Медіни легко заблукати, а в кварталі Хабус — геть забути, що побудований він не в Середні століття, а в 1930-х, і не арабами, а французами.

Головна природна гордість Марокко — пустеля Сахара.

10 речей, які потрібно зробити в Марокко:

  • Як слід відпочити на одному з чудових пляжів Королівства.
  • Розслабити тіло і дух в традиційному хаммамі в Марракеші.
  • Заглянути на площу джему ель-Фна Марракеша, де майстерність в області музики, танцю, театру і циркового мистецтва демонструють кращі артисти Марокко.
  • Придбати чарівні прикраси на ювелірному ринку біля воріт Баб-Смарін в Фесі.
  • Заблукати в лабіринті вуличок медіни Феса і вийти з неї, судорожно чіпляючись за рукав місцевого.
  • Випити стаканчик автентичного марокканського чаю в кав’ярні на площі Джемаа-ель-Фна.
  • Осідлати бурхливу хвилю Атлантики на одному з серферських пляжів в околицях Агадира.
  • Побачити Європу по той бік Гібралтарської протоки з Танжера.
  • Зробити непросту подорож в мавзолей Мулай-Ідріс в однойменному селі, що в 4,5 км від Волюбіліс, разом з сотнями паломників.
  • Придбати справжні туфлі Маленького Мука — щоб ходити в них по будинку довгими російськими зимовими вечорами.

Ще багато цікавого ми розповімо Вам в рубриці «Подорож твоєї мрії» на нашому порталі.  Слідкуйте за оновленнями.

Радіо Ностальжі.

Поділитись матеріалом


Оставить комментарий

avatar
250