Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Подорож твоєї мрії…

Подорож твоєї мрії…
27 Тра 2020 11:27

Ми продовжуємо нашу рубрику публікацій під назвою  «Подорож твоєї мрії» .

Сьогодні  ми Вам розповімо про Румунію.

У Румунії панує дух романтичного і містичного Середньовіччя: стародавні замки, таємнича Трансільванія і світлий образ графа Дракули.

Втім, тут також є пляжі чорноморського узбережжя, долина Дунаю, озера і лікувальні курорти.

Чи не чверть історичних місць Румунії претендують на ту чи іншу роль у житті відомого Влада Цепеша (він же — Носферату, він же граф Дракула).

Можна навіть сказати, що «тато» всіх вампірів став своєрідною туристичною «торговою маркою» країни. Втім, на одному графі, навіть самому немертвому, далеко не поїдеш.

У Румунії це добре розуміють, і тому докладають до макабрическому антуражу та інші, більш матеріальні цінності: непогану «екскурсіонку», реконструйовані готелі, красиву природу Карпат, а взимку — ще й кілька гірськолижних курортів з хорошими трасами і розвиненою інфраструктурою.

На території Румунії розташовано безліч мінеральних джерел, а лікувальних курортів — понад 160. Найвідоміші бальнеологічні курорти країни: Текіргіол, Бейле-Оланешть, Ковасна, Сленік-Молдова, Совата, Бейле-Тушнад.

Румунія вважається найспокійнішою з країн колишнього соцтабору. Люди там доброзичливі і товариські, завжди раді розповісти і показати, як у них в країні все здорово і красиво. Практично немає хуліганства або докучань до туристів: можна спокійно гуляти ночами.

Що стосується Бухареста, то і він помітно безпечніше більшості інших європейських столиць. Дрібні крадіжки і шахрайство хоч і мають місце, але зазвичай процвітають далеко від основних визначних пам’яток і очей поліції, повноваження якої в цій країні дуже широкі. Готельна база Румунії за останні роки помітно змінилася в кращу сторону. На гірськолижних курортах представлені готелі та вілли різного рівня — від 1 до 4 «зірок».

Майже всі готелі розташовані недалеко від підйомників. Все більш набирає популярність вид розміщення, — хостели. Поки вони є тільки у відомих екскурсійних містах — Бухаресті, Сібіу, Сігішоарі.

Розваги і пам’ятки Румунії.

Брашов — одне з найпопулярніших міст Трансільванії, його головна визначна пам’ятка — Чорний храм, побудований в готичному стилі. Також цікаві церкви Св. Миколи і Варфоломія, Історичний музей і Ратуша 15 ст.

У тій же Трансільванії розташований Сігішоара — місто, де народився Влад Цепеш (той самий граф Дракула). «Маст-сі» цього містечка — Годинна вежа (зараз музей), готична церква, розташована на пагорбі, а також Історичний музей.

Констанца — найбільший порт Чорноморського узбережжя Румунії і другий за населенням місто країни. У ньому збереглися римська стіна (6 ст.), пам’ятник Овідію, римська мозаїка, Генуезький маяк (13 ст.), православний кафедральний собор та костел. Крім того, обов’язково варто відвідати: Музей історії природи, по всій країні в достатку розсипані величні (а часто і моторошні) замки. У Південних Карпатах, біля підніжжя масиву Бучеджь, знаходиться відома Долина Прахови. Плоскогір’я Бучеджь знамените своїми ерозійними формами — вітри і дощі за тисячоліття «висікли» з місцевих скельних порід дивовижні скульптури — Сфінкс, Арфа, Старий і т. д.

Також дуже цікава північно-західна частина країни — знаменита Трансільванія, «колиска румунського народу». Ця земля славиться величезною кількістю історичних місць, оригінальною культурою і чудовою природою Карпат.

Румуни трепетно ставляться до своєї культурної спадщини, тому необхідно питати дозволу перед фотозйомкою будь — яких історичних пам’яток.

Румунські поліцейські часто запитують документи у туристів і місцевих жителів, тому рекомендується мати при собі паспорт або водійські права.

Бажаючи продемонструвати гостинність, румуни цілують гостей в обидві щоки. Зазвичай жителі великих міст добре володіють англійською мовою, жителі невеликих селищ в основному розмовляють угорською. Не дозволяється фотозйомка стратегічних об’єктів: військових конструкцій, аеродромів, транспортних мостів. Як і в більшості європейських країн, у Румунії заборонено куріння і розпивання алкогольних напоїв за межами відведених зон.

Широкі повноваження поліції в країні — привід ретельно дотримуватися приписів, щоб уникнути неприємностей. У приватній бесіді з румунами не варто згадувати політичні теми, а також не рекомендується торкатися питань територіального поділу Угорщини та Румунії.

Ще багато цікавого ми розповімо Вам в рубриці «Подорож твоєї мрії» на нашому порталі.  Слідкуйте за оновленнями.

Радіо Ностальжі.

Поділитись матеріалом


Оставить комментарий

avatar
250