Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Подорож твоєї мрії…

Подорож твоєї мрії…
21 Тра 2020 06:45

Ми продовжуємо нашу нову рубрику публікацій під назвою  «Подорож твоєї мрії» .

Сьогодні  ми Вам розповімо про затишну Чорногорію.

Чорногорія — це недорогий пляжний відпочинок на Адріатиці, православні монастирі та середньовічні пам’ятки, озера і національні парки, чарівна столиця Подгоріца і курортна Будва.

Чорногорія знаходиться в Європі, але ціни тут набагато нижче. Омивається чистим Адріатичним морем, як і Італія з Хорватією. Країна компактна, але з величезною кількістю пам’яток. За рахунок цього тут цікаві і недорогі екскурсії і хороші ціни на оренду авто.

Туристам тут дуже безпечно, можна спокійно їхати і ні про що не хвилюватися. Якщо порівнювати Чорногорію з іншими країнами тут дуже безпечно. Діти можуть гуляти самі, ніхто не вихоплює сумочки з рук, грабежів немає, туристів не ображають. В Чорногорії ми відчуваємо себе розслаблено і в повній безпеці. Чого не можна сказати про багатьох країн Європи, де доводиться вішати рюкзак спереду (від кишенькових злодіїв).

Маленька і доброзичлива, ця країна користується незмінною популярністю в першу чергу серед шанувальників бюджетного та екологічного відпочинку.  Чорногорію обирають невибагливі туристи, які цінують відпочинок наодинці з природою. Поїздкою в країну залишаться задоволені любителі тиші і спокою, сім’ї з дітьми і ті, хто не бажає витрачати на відпустку всі свої заощадження: ціни в Чорногорії цілком демократичні.

Крім того, по-справжньому теплий прийом очікує в країні нудистів, для яких там обладнані спеціальні пляжі і прибережні комплекси.

Чорногорія дуже компактна — менше, ніж за день можна проїхати на машині з одного кінця країни в інший. Уважний і допитливий турист зможе знайти в Чорногорії чималу кількість цікавих пам’яток.

Після візиту в Чорногорію у кожного в альбомі неодмінно з’явиться фотографія острова Св. Стефана , цей острів візитна картка країни.

Обов’язково до відвідування Скадарське озеро, найбільше і чисте на Балканах, з пеліканами і рідкісною рибою каран. На невеликих острівцях комплекс монастирів 14-15 століть — багато з них — діючі і раді гостям.

З природних чудес варто звернути увагу на каньйон річки Тара, другий за довжиною в світі. Льодовикові озера з чистою водою і засніжені піки можна побачити в національному парку «Дурмітор». Тут же знаходиться і знамените Чорне озеро.

Чорногорці — великі любителі пофестивалити. Та так щоб з танцями, піснями і горою їжі. Крім традиційних державних і релігійних свят Різдва і Нового року в різних куточках країни проходить безліч великих і маленьких фестивалів.

Основна частина всенародних гулянь припадає якраз на літній туристичний сезон. В кінці липня на північному сході країни, в Плаві, починається фестиваль чорниці і триває рівно тиждень. В Тіваті на початку серпня відкривається великий ярмарок оливок. В кінці місяця в Петроваці об’їдаються рибою, п’ють вино і проводжають літо.

Чорногорія пишається своїми карнавалами. Найбільші проходять в лютому і серпні в Которі. Трохи менше — в квітні в Будві.

Сьогодні в будь-якому курортному містечку країни можна знайти і шикарний п’ятизірковий готель, і пристойний «тризірник», і скромний Гостьовий будинок. Розкішних готелів найбільше в Будві, Которі, і, звичайно, на курорті Святий Стефан. Тих, кого «голлівудський» рівень не цікавить, легко знайдуть варіант дешевше : хороші тризіркові готелі розкидані по всій країні.

Один з найпопулярніших видів розміщення в Чорногорії — вілли. Головний недолік такого вибору-розташування, багато вілл знаходяться на відстані від моря від 100 до 500 м. крім того, поруч з вашою віллою може не виявитися магазинів і ринку.

Ще багато цікавого ми розповімо Вам в рубриці «Подорож твоєї мрії» на нашому порталі.  Слідкуйте за оновленнями.

Радіо Ностальжі.

Поділитись матеріалом


Оставить комментарий

avatar
250