Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Користь гарбуза: 5 причин, чому вам потрібно включити його в раціон

Користь гарбуза: 5 причин, чому вам потрібно включити його в раціон
21 Тра 2020 07:00

Гарбузи, або Cucurbita pepo, були одними з перших продуктів, привезених в Європу, де стали популярні не тільки в якості їжі, але і як лікарська рослина. Його навіть використовували в якості “народних ліків” для лікування діабету, а насіння застосовували для виведення з кишечника паразитів. Сьогодні гарбузи як і раніше дуже популярні в усьому світі. Ось 5 вагомих причин, чому у вашому раціоні харчування повинен бути гарбуз.

Містить багато поживних речовин
Одна чашка (245 грамів) приготованого гарбуза може забезпечити вас 245% рекомендованої добової дози вітаміну А. Гарбузи також містять вітамін С, Е і кілька вітамінів групи В, залізо, калій, мідь і марганець.

Зміцнює імунітет

Гарбуз багатий вітамінами А і С. Вітамін А може зміцнити імунну систему і боротися з інфекціями. Вітамін С може збільшити вироблення лейкоцитів, допомогти імунним клітинам працювати більш ефективно і навіть прискорити загоєння ран.

Багатий антиоксидантами
Гарбузи містять багато антиоксидантів, таких як альфа – і бета-каротин і бета-криптоксантин. Вони допомагають захистити організм від пошкодження вільними радикалами, що, в свою чергу, може знизити ризик розвитку хронічних захворювань.

Захищає зір
Гарбуз багатий лютеїном і зеаксантином. Вчені показали, що однією з поширених причин ранньої сліпоти є дефіцит вітаміну А, а в інших дослідженнях було виявлено зв’язок між більш високим споживанням бета-каротину і значно меншим ризиком розвитку катаракти. Лютеїн і зеаксантин в гарбузі є двома сполуками, які можуть захистити людей від катаракти і вікової дегенерації жовтої плями.

Покращує здоров’я шкіри
Містить бета-каротин-каротиноїд, який організм перетворює на вітамін А. Дослідження показують, що каротиноїди захищають шкіру від шкідливих ультрафіолетових променів, а вітамін С допоможе зберегти шкіру пружною і здоровою.

Источник : https://ukrhealth.net

Поділитись матеріалом


Оставить комментарий

avatar
250