Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

ПОДОРОЖ ТВОЄЇ МРІЇ…

ПОДОРОЖ ТВОЄЇ МРІЇ…
20 Тра 2020 11:32

Ми продовжуємо нашу нову рубрику публікацій під назвою  «Подорож твоєї мрії» .

Сьогодні  ми Вам розповімо про острів Балі.

Балі — найпопулярніший і, відповідно, найрозвиненіший в туристичному плані індонезійський курорт. Він приваблює туристів своїми первозданними ландшафтами, тропічними лісами, значними вулканами. Острів Балі — джерело іноземної культури. Причому часом здається, що для самих індонезійців культурні викрутаси місцевого населення теж в дивину. Якщо ваш вибір припав на цей острів, ні в якому разі не обмежуйте себе пляжним відпочинком в стилі «Баунті». Здається, що Балі створений аж ніяк не для цього. І настирливі припливи — відливи вздовж найулюбленіших туристами пляжів — немов негласне тому підтвердження.

Що ж таке Балі для мене? Головний тусовочний центр Балі, місце, де життя б’є ключем незалежно від того, смажить сонце або світить місяць, «це «солодка парочка» Кута і Семіньяк. Формат відпочинку тут дуже схожий: і тут, і там цілодобові тусовки, мегавати світла і звуку, жваві вулиці з барами та ресторанами. Однак Кута своєю демократичністю, простотою і дешевим алкоголем особливо приваблива для молоді. Крім фанатів тусовок і відриву на нічних вечірках в Куту приїжджають численні любителі підкорити хвилю: умови для серфінгу тут просто ідеальні.

Відповідно, в околицях повно пунктів прокату, шкіл і приватних інструкторів з серфінгу. Семіньяк ж, здобув славу респектабельного і гламурного району, облюбували більш солідні туристи. В принципі, тут все те ж саме, що і в Куті, тільки по-європейськи доглянуто і дорого. В цілому, обидва райони влаштовані досить компактно, будь-які радощі туриста під рукою. Вулицями дуже приємно погуляти пішки, подивитися на заходи сонця, а потім вдаритися в нічне життя.

Переважна більшість туристів приїжджає на Балі заради незабутнього пляжного відпочинку. Кожен може знайти тут свій райський куточок. Ось тільки через сильні припливи і відливів, великих хвиль і течій не всі з них придатні для комфортного купання. Особливо через це страждає південь острова, омивається Індійським океаном. Спокійно купатися навіть дітям можна на Сануре. Це пляж з великим жовтим, нагадує крупу піском — хвилі на ньому практично відсутні, але бувають відливи.

Ще одне популярне у туристів місце з подібними умовами-Нуса-Дуа.

Балі приваблює туристів цілорічним пляжним відпочинком. Уважно поставтеся до вибору пляжів — не всі з них підходять для комфортного купання. На північному березі немає білих тропічних пляжів — пісок вулканічний чорний, зате м’який і чистий. Вода відрізняється спокоєм і більше нагадує озеро, ніж море. Візитна картка регіону-чарівні заходи сонця і грають в хвилях Дельфіни.

Місцевий курорт Ловін знаходиться поблизу природного заповідника і гарячих джерел. Він не так розвинений, як його південні побратими, зате в сезон не страждає від величезного напливу туристів. Пляжі на східному березі не можуть похвалитися великими розмірами і вражаючими видами на захід, зате є відмінні умови для заняття снорклінгом і дайвінгом.

Вибір житла на Балі такий же великий, як і розкид цін. Можна зупинитися в гестхауса для серферів і заплатити за ночівлю кілька доларів або орендувати на ніч шикарний номер готелю світової «ланцюжка» теж за кілька, але вже тисяч доларів. Ціни залежать від класу закладу і від його розташування.

Індонезія переважно мусульманська країна, і тому не можна носити занадто короткі шорти і спідниці, засмагати без верхньої частини купальника. У державних установах і мечетях одяг повинен прикривати коліна. В Індонезії не прийнято давати чайові. Однак деякі спеціальні послуги все ж доводиться заохочувати. Найчастіше грошової добавки просять водії таксі. До столу на Балі подають воду або гарячий чай.

Місцеві жителі ведуть виключно тверезий спосіб життя. На острові мало виноградників і вино роблять виключно для туристів. Варто спробувати рисове вино або рисову і пальмову горілку. На десерт можна вибрати тропічні фрукти: салак, рамбутан, джекфрут і дуріан – плід, який «має пекельний запах і райський смак».

Ще багато цікавого ми розповімо Вам в рубриці «Подорож твоєї мрії» на нашому порталі.  Слідкуйте за оновленнями.

Радіо Ностальжі.

Поділитись матеріалом


Оставить комментарий

avatar
250