Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

ПОДОРОЖ ТВОЄЇ МРІЇ …

ПОДОРОЖ ТВОЄЇ МРІЇ …
19 Тра 2020 08:46

Ми продовжуємо нашу рубрику публікацій під назвою  «Подорож твоєї мрії» .

Сьогодні  ми Вам розповімо про Абхазію.

Маленька, але горда Абхазія — це відпочинок на Чорному морі «по-нашому» в пансіонатах, готелях і в приватному секторі.

Офіційно Абхазія складається з 7 великих районів, що розділяють країну на приблизно однакові за площею частини. Найцікавіше, що всі вони в обов’язковому порядку захоплюють і шматок узбережжя, і чарівні абхазькі вершини.

Гагрський район вважається одним з найбільш розвинених в плані інфраструктури, а також славиться своїми субтропічними сільськими господарствами, вирощуванням цитрусових, ківі і, звичайно ж, винограду. Місцеві визначні пам’ятки всі знають не з чуток — це і руїни фортеці Абаата, і замок принца Ольденбургского, і ресторан «Гагрипш». Але є і дещо особливе…

Зазвичай в Абхазію збігають від обридлих буднів, щоб повалятися на пляжі і залишитися наодинці з природою. Але ця країна зіткана не тільки з солоних бризок, гір і сонця: тут є і свої Стоунхенджі, і замок принца, і прекрасна кухня, і таємничі легенди.

Озброюйтесь нашими порадами і відкривайте Абхазію з нових сторін.У відпустці хочеться опинитися всередині шпалер для робочого столу. І хоча Абхазія не тропічний острів, наблизитися до мрії можна — треба тільки вибрати підходящий пляж.

Романтикам сподобається Гудаута: за легендою, назва курорту складається з імен молодих закоханих, Гуда і Ути. Пляжі тут в основному дикі: якщо вас не лякає відсутність лежаків і парасольок, приїжджайте будувати вежі з гальки і насолоджуватися самотою. З дітьми добре відпочивати на Синопському піщаному пляжі під Сухумом або в Піцунді. У Піцунді бухті не буває штормів, так що можна без побоювання купатися навіть з малюками.

А на центральному пляжі є всі зручності — від лотків з морозивом до роздягалень і душових.

Морські глибини біля берегів Сухума приховують не тільки риб і гроти, а й руїни античного міста Діоскуріада, а ще — танкер часів Другої світової. Хапайте маску з ластами і вирушайте вивчати підводний світ Абхазії. У Піцундській затоці в півтора годинах їзди від Сухума вас чекають руїни стародавнього Пітіунта, а якщо пірнете на дно Блакитного озера, дізнаєтеся, чому у нього такий казковий колір.

У Сухумському ботанічному саду ростуть бамбук, магнолії і китайський чай. Але насамперед привітайтеся з місцевим патріархом-300-річною кавказькою липою. Це дерево діаметром в три метри росло тут ще дощенту саду. У 1977 році його зрубали турки, а в 1987-му ураган зніс більшу частину крони. А все-таки жага до життя виявилася сильнішою, і сьогодні липа продовжує тягнутися до спекотного абхазького Сонця.

Після прогулянки до цілющих джерел Аудхара у вас з’явиться нова планка якості мінералки: газована вода прямо з-під землі не зрівняється з напоєм з пляшки. Тим більше якщо пробуєте її серед альпійських лугів.

Абхазія хоч і не римаєтьс яна вустах туристів, але це е означає що там немає нічого привабливого. Саме ця країна іяк ніхто інших може похизуватись перкрасними пляжами, відмінном відпочинком дял родин з дітьми, в цій країнрі можна дізнатись все бвльше історичних поій.

Завдяки приматам із Сухумського мавпячого розплідника вчені винайшли нові ліки від кору і гепатиту, а ще саме тут готували макак-космонавтів. Щоб відзначити внесок місцевих мешканців в науку, в розпліднику поставили пам’ятник мавпі: натурщиком виступив ватажок стада гамадрилів Муррей. Коли вирішите познайомитися з мавпами ближче, захопіть з собою бананів або яблук

Ще багато цікавого ми розповімо Вам в рубриці «Подорож твоєї мрії» на нашому сайті.  Слідкуйте за оновленнями.

Радіо Ностальжі

Поділитись матеріалом


Оставить комментарий

avatar
250