Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

ПОДОРОЖ ТВОЄЇ МРІЇ…

ПОДОРОЖ ТВОЄЇ МРІЇ…
18 Тра 2020 08:00

Ми продовжуємо нашу рубрику публікацій під назвою  «Подорож твоєї мрії» .

Мальта вмістила в себе чи не всю історію цивілізації — від стародавньої людини, що прийшла слідом відступаючим льодовикам, до трагедії Другої світової і краху колоніальної системи.

Про Мальту обламали зуби арабські завойовники і Османська імперія, Наполеон і Гітлер. Крім історії, мальтійський архіпелаг володіє багатою морською фауною. Підводний і прибережний світ живої природи Мальти закохують в себе назавжди. Мальта-середземноморська держава. Влітку тут жарко і сухо, взимку прохолодно і волого.

Час для подорожі вибирається згідно можливостям і схильностям.Влітку купання і морські прогулянки приємніше, ніж дослідження розжареного сонцем острова. Але в полуденну спеку ніщо не заважає освіжитися в прохолоді музеїв. Навесні і восени африканські вітри приносять на Мальту тепло і насичене вологою повітря.

Саме час пуститися на пошуки слідів стародавніх цивілізацій, мальтійських лицарів і великої септи Бейлора з «Гри престолів».Зими на Мальті м’які. У холодні місяці, з січня по березень температура рідко опускається нижче десяти градусів.

Оточена міцними стінами, на пагорбі височить стародавня Мдина, вік якої налічує 4 000 років. Тут немає машин, лунає лише цокот копит по мостовим, і, якщо вже пощастить побачити місцевого жителя, він неодмінно виявиться лицарем. В Мдину ходить автобус з Валлетти, дорога займе всього півгодини. Блакитна лагуна .

Це неодмінний атрибут відпочинку на Мальті. Розташована лагуна між крихітним островом Комінотто і острівцем побільше Коміно. Бірюзовий відтінок воді надає білий пісок. Сядьте на прогулянковий кораблик, щоб побувати там, пірнути зі спущеного на воду трапа, насолодитися свободою відкритого моря, поглянути з співчуттям на прибережних купальщиків — і через півгодини тому.

Береги так щільно зайняті лежать, сидять і стоять, що Блакитна лагуна принесе радість тільки в скороминущої з нею зустрічі.Мальтійці товариські, із задоволенням підтримують бесіду про дітей, сім’ю, вашу країну і блондинки. Але розпитування про вид діяльності і згадка займаної посади виходять за рамки пристойності.У національній кухні Мальти змішалися італійські, арабські та англійські кулінарні традиції. Є навіть рецепти, що збереглися з лицарських часів. Такі страви зазвичай подають в маленьких, затишних ресторанчиках, розкиданих по території острова.

4 поради, які вам обов’язково знадобляться в подорожі по Мальті :

 

  1. За мальтійськими законами нудистам без купальних костюмів вхід на пляжі закритий. Засмагати топлес теж не прийнято.
  2. Погляд на Мальту, Гоцо, Коміно і Комінотто з борту корабля — чи не найяскравіше враження, за яким слід приїхати. Круїзи побудовані так, що на Гоцо є час ознайомитися з островом на «червоному автобусі». Повірте, воно того варте. На жаль, вже не побачити знаменитого «Лазурного вікна» — візитної картки Гоцо. Шторм у березні 2017-го зломив природний мегаліт, і він впав у море.
  3. Багато готелів свято шанують традиції Сполученого королівства. Одна з них — крани гарячої і холодної води без змішувача (в тому числі у ванній), інша — неадаптовані під європейські штепселі електричні розетки (перехідник за 2 євро можна купити в кожній крамниці).
  4. Користуючись громадським транспортом, головне пам’ятати: щоб виїхати направо, сідає в автобус треба на лівій стороні вулиці.

Ще багато цікавого ми розповімо Вам в рубриці «Подорож твоєї мрії» на нашому порталі.  Слідкуйте за оновленнями.

Радіо Ностальжі

Поділитись матеріалом


Оставить комментарий

avatar
250