Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

«Батьківщина» наполягає на справедливому і ненасильницькому Законі про мобілізацію

«Батьківщина» наполягає на справедливому і ненасильницькому  Законі про мобілізацію
26 Лют 2024 18:22 | Новини України

Фракція «Батьківщина» у Верховній Раді України розробила та переконуватиме парламент ухвалити цілий пакет з понад 100 пропозицій, які зроблять з непрофесійного та репресивного законопроєкту про мобілізацію справедливий і ненасильницький документ, яким його  бачить команда партійців.

Як повідомляє лідерка партії Юлія Тимошенко, водночас вона продовжує переговори з військовим керівництвом щодо доцільності відкликання законопроєкту, проти якого виступає абсолютна більшість суспільства.

У своїх правках «Батьківщина» пропонує повагу до наших бійців, які вже боронять нас протягом двох років, одні правила для всіх, добровільність, мотивацію та здоровий глузд:

кожен, хто відслужив 18 місяців, мусить отримати право на демобілізацію;

кожен, хто готовий з власної волі продовжити службу, має отримати дворазове збільшення платні, безкоштовне медичне обслуговування та всеосяжну соціальну підтримку держави;

найпершими на фронт мають бути призвані працівники силових структур;

підготовка призовника перед відправкою до зони бойових дій має тривати не менше 6 місяців;

строковики мають бути негайно демобілізовані;

чиновники, прокурори та депутати всіх рівнів, включно із депутатами Верховної Ради, позбавляються броні та відстрочок;

люди з інвалідністю 1, 2, 3 груп та їхні доглядальники, студенти, аспіранти та науковці, одинокі та багатодітні батьки зберігають бронь і відстрочки.

Водночас команда «Батьківщини» докладе усіх зусиль, аби за жодних умов не були узаконені антиконституційні норми, як-то:

електронні повістки та кабінети;

зменшення призовного віку з 27 до 25 років;

обмеження людей в правах, блокування їхніх рахунків та пересування;

надання поліції та органам місцевого самоврядування прав виконувати функції ТЦК;

інші ідеї влади, що зʼявилися вже під час роботи над законопроєктом, штибу заборони дітям «ухилянтів» вступати до ВНЗ – це ж треба було до такої ницості додуматися.

«В Україні є люди, готові захищати свою землю без залякування, шантажу та репресій. А у Верховній Раді є люди, які розуміють, що з примусу не буде перемоги. Дуже хочеться вірити, що таких людей там більшість», – зазначає Юлія Тимошенко.

Володимир Федоренко

 

 

Оставить комментарий

avatar
250