Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

У Вашингтоні керівник Офісу Президента України зустрівся з радниками лідерів США, Великої Британії, Німеччини та Франції

У Вашингтоні керівник Офісу Президента України зустрівся з радниками лідерів США, Великої Британії, Німеччини та Франції
14 Лис 2023 20:10 | Новини України

У межах робочого візиту до Сполучених Штатів Америки керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак провів зустріч із радником Президента США з питань національної безпеки Джейком Салліваном, секретарем Ради національної безпеки, радником Прем’єр-міністра Великої Британії з питань національної безпеки Тімоті Барроу, зовнішньополітичним радником канцлера Німеччини Єнсом Пльотнером і радником Президента Франції з питань зовнішньої політики Еммануелем Бонном. 

З українського боку також були присутні: Надзвичайний і Повноважний Посол України у США Оксана Маркарова й радниця керівника Офісу Президента Дарія Зарівна. 

Вітаючи співрозмовників, Андрій Єрмак пригадав їхню зустріч у такому ж форматі, яка відбулася майже два роки тому, ще до початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Тоді не було впевненості, що вони зможуть зібратися в такому складі ще раз. 

«Тоді ви в мене запитали, що робитиме Україна, якщо Росія нападе, а я відповів: «Будемо боротися». І ми боремося. Уже два роки Україна протистоїть агресору. На цьому тлі ми з вами зустрічаємося у Вашингтоні й обговорюємо подальші кроки для посилення України, надання їй безпекових гарантій. Україна живе, бореться та вірить у свою перемогу», – сказав керівник Офісу Президента. 

Оставить комментарий

avatar
250