Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Сподіваюся почути сильний голос Мексики на підтримку України – Президент під час спілкування з мексиканською університетською спільнотою

Сподіваюся почути сильний голос Мексики на підтримку України – Президент під час спілкування з мексиканською університетською спільнотою
9 Лис 2023 21:10 | Новини України

Президент України Володимир Зеленський поспілкувався в онлайн-форматі зі студентами та викладачами закладів вищої освіти Мексики. 

У виступі Глава Української держави наголосив, що Мексика є однією з країн – лідерок у Латинській Америці та Карибському басейні, тож через свою потужність та авторитет не може залишатися нейтральною до злочинів і невиправданої кривавої війни, розв’язаної Росією проти України.

Президент подякував Мексиці за участь у нещодавній третій зустрічі радників із питань національної безпеки та політичних радників на Мальті щодо реалізації Формули миру й зазначив, що розраховує на подальшу підтримку цієї ініціативи.

«Українці чекають на чітку позицію мексиканського уряду щодо терористичних дій російського керівництва. Ми хочемо бачити вашу країну серед тих, хто не лише на словах засуджує агресію, а серед тих, хто сьогодні допомагає нам вистояти, вижити», – сказав Володимир Зеленський. 

Він зауважив, що нейтралітет країни не означає байдужість, і запросив Мексику приєднатися до зусиль із подолання наслідків російської агресії в гуманітарній, енергетичній, екологічній сферах, до відновлення й відбудови України.

Оставить комментарий

avatar
250