Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Олена Зеленська під час виступу на 42-й сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО: Захист України нині є захистом миру, цивілізації, культури в усьому світі

Олена Зеленська під час виступу на 42-й сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО: Захист України нині є захистом миру, цивілізації, культури в усьому світі
9 Лис 2023 06:05 | Новини України

Перша леді України Олена Зеленська прибула до Франції. Основна мета її візиту – участь у відкритті представництва Українського інституту в Парижі.

Український інститут – це державна установа, яка представляє культуру та формує імідж України за кордоном. Інститут заснований Кабінетом Міністрів України у 2017 році й належить до сфери управління МЗС. Місією Українського інституту є зміцнення міжнародної та внутрішньої суб’єктності України з використанням можливостей культурної дипломатії. Водночас Франція – один із ключових партнерів України у Європі та пріоритетна країна культурної дипломатії, відповідно до стратегії Українського інституту на 2020–2024 роки.

У перший день візиту дружина Президента стала почесною гостею 42-ї сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО, яка триває у штаб-квартирі організації в Парижі. Цей засадничий захід відбувається раз на два роки. На ньому визначають основний напрямок діяльності організації та ухвалюють її програму. До складу конференції входять представники всіх держав – членів ЮНЕСКО. У сесіях Генконференції беруть участь держави-члени (194) та асоційовані члени (12), а також спостерігачі від країн, що не є членами ЮНЕСКО, міжурядових та неурядових організацій.

Оставить комментарий

avatar
250