Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Володимир Зеленський зустрівся з Послом Євросоюзу та підписав указ про підготовку до переговорного процесу зі вступу України до ЄС

Володимир Зеленський зустрівся з Послом Євросоюзу та підписав указ про підготовку до переговорного процесу зі вступу України до ЄС
9 Лис 2023 05:05 | Новини України

За підсумками засідання колегії Європейської комісії Президент Володимир Зеленський провів зустріч із Послом Європейського Союзу в Україні Катаріною Матерновою. 

Під час зустрічі в Києві Катаріна Матернова передала Главі держави затверджений звіт Єврокомісії про прогрес України в межах пакета розширення у 2023 році. Це вперше Європейська комісія здійснила оцінку реформ в Україні як у країні – кандидаті в межах пакета розширення ЄС.

Глава держави подякував за рішення Єврокомісії рекомендувати країнам Європейського Союзу почати переговори про вступ України до ЄС.

«Для нас це велика мотивація, великий крок уперед у нашій європейській інтеграції. Ми дуже вдячні Єврокомісії, Президентці Урсулі фон дер Ляєн та її команді за цей важливий етап і позитивні рекомендації», – сказав Володимир Зеленський. 

«Хочу наголосити, що ми маємо спільні цінності з усіма європейцями, європейськими країнами. За них ми й боремося. І цей висновок Єврокомісії є одним із дуже важливих етапів нашої майбутньої перемоги. Ми вдячні всім лідерам, які підтримують нас. Віримо, що ми продовжимо цей успіх у грудні», – додав Президент.

Оставить комментарий

avatar
250