Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Олена Зеленська провела відеодзвінок із першою леді Республіки Польща Агатою Корнгаузер-Дудою

Олена Зеленська провела відеодзвінок із першою леді Республіки Польща Агатою Корнгаузер-Дудою
7 Лис 2023 19:10 | Новини України

Перша леді України провела відеорозмову з першою леді Республіки Польща Агатою Корнгаузер-Дудою. Олена Зеленська подякувала колезі за системну й надзвичайно активну допомогу Україні та її громадянам.

Зокрема, за підтримки першої леді Польщі в Україні відбулася серія тренінгів для українських медиків і рятувальників різних напрямів.

39 українських лікарів – реабілітологів, комбустіологів, анестезіологів, фізіотерапевтів – пройшли стажування в Східнопольському центрі лікування опіків і реконструктивної хірургії. У програмі навчання взяли участь п’ять груп лікарів і медичного персоналу з установ Львова, Києва, Одеси, Рівного, Івано-Франківська, Вінниці, Дніпропетровська, Кропивницького, Ужгорода, Черкас і Тернополя.

49 українських лікарів екстреної медицини пройшли навчання в Польщі у складі польських аеробригад на гелікоптерах у межах програми Helicopter emergency medical services, HEMS.

На виконання домовленостей, досягнутих між першою леді Польщі та першою леді України у Варшаві під час візиту президентського подружжя України до Польщі 5 квітня 2023 року, було запущено чергову серію спеціалізованих навчальних курсів, призначених для медичного персоналу з України, у сферах реабілітації, боротьби зі стресом і психотравматології.

Оставить комментарий

avatar
250