Нове на сайті



Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Олена Зеленська взяла участь у заході «Шкільні автобуси для України»

Олена Зеленська взяла участь у заході «Шкільні автобуси для України»
5 Лис 2023 07:10 | Новини України

Під час візиту Президентки Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн до Києва відбулось урочисте передання шкільних автобусів. У межах кампанії солідарності «Шкільні автобуси для України», яку започаткували восени 2022 року Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн і перша леді України Олена Зеленська, українські громади отримали понад 370 шкільних автобусів.

На церемонії передання також були присутні міністр освіти і науки Оксен Лісовий та представники громад. Перша леді подякувала Єврокомісії за допомогу.

«Торік під час візиту до Європарламенту розповіла про цю потребу пані Президентці Єврокомісії Урсулі фон дер Ляєн. І ось українські громади отримують понад 370 автобусів. Це великий прояв солідарності. Це прямий маршрут у майбутнє дітей – їхнє та всієї країни – посеред війни. Ось що таке шкільні автобуси, ось чому вони важливі», – зазначила дружина Президента.

У межах цієї кампанії Європейська комісія закупила 100 автобусів загальною вартістю приблизно 14 мільйонів євро. Державні й приватні організації в країнах – членах ЄС надали ще 271 шкільний автобус через Механізм цивільного захисту ЄС, яким керує Європейська комісія.

Оставить комментарий

avatar
250