Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Президент України провів телефонну розмову з Прем’єр-міністром Болгарії

Президент України провів телефонну розмову з Прем’єр-міністром Болгарії
1 Лис 2023 03:10 | Новини України

У Міжнародний день Чорного моря Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Прем’єр-міністром Болгарії Ніколаєм Денковим.

Було обговорено проблематику забезпечення безпеки в регіоні Чорного моря в контексті грубого порушення Росією свободи судноплавства та стан реалізації комплексу домовленостей, досягнутих під час офіційного візиту Глави держави до Болгарії в липні 2023 року.

«Символічно, що наша розмова відбувається в Міжнародний день Чорного моря. На жаль, агресія Росії перетворила Чорноморський регіон на зону бойових дій і загроз для свободи судноплавства. Ми маємо спільними зусиллями знайти шляхи забезпечення безпеки в цьому важливому для Європи та світу регіоні», – наголосив Володимир Зеленський.

Президент докладно поінформував про зусилля України із забезпечення світової продовольчої безпеки шляхом функціонування альтернативного експортного коридору. У цьому контексті було відзначено спільну ініціативу за участю Болгарії, Туреччини та Румунії щодо протимінної діяльності в акваторії Чорного моря, яка є практичним внеском у забезпечення безпеки в Чорноморському регіоні. Володимир Зеленський заявив про готовність України брати активну участь у проєктах із розмінування.

Оставить комментарий

avatar
250