Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Володимир Зеленський обговорив із Марком Рютте оборонні потреби України та ситуацію на Близькому Сході 

Володимир Зеленський обговорив із Марком Рютте оборонні потреби України та ситуацію на Близькому Сході 
31 Жов 2023 02:10 | Новини України

Президент України Володимир Зеленський провів відеорозмову з Прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте. 

Глава держави подякував за непохитну підтримку України з боку Нідерландів і своєчасне виконання досягнутих раніше домовленостей, зокрема щодо надання додаткових ракет до систем ППО Patriot, підготовки до передачі Україні літаків F-16, патрульних катерів, а також довготривалої фінансової підтримки. 

Співрозмовники докладно обговорили ситуацію на фронті. Володимир Зеленський розповів про оборонні дії в Авдіївці на Донбасі, наступальні операції на Бахмутському напрямку та на півдні нашої країни. Окремо він торкнувся питання підготовки енергетичної системи України до зимового періоду. 

Глава держави поінформував про продовження роботи «зернового коридору» в Чорному морі й оборонні потреби України для захисту людей, критичної та портової інфраструктури країни. 

«Дуже важливо зберегти нашу інфраструктуру, «зерновий коридор». І ми вдячні за вашу підтримку – ваших людей, вашої команди, і, звичайно, за військову підтримку. Це дуже важливо. Також дякую за рішення щодо літаків. Вони допоможуть нам контролювати небо», – сказав Президент України. 

Оставить комментарий

avatar
250