Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Андрій Єрмак на Мальті провів низку зустрічей із радниками лідерів країн – партнерів України

Андрій Єрмак на Мальті провів низку зустрічей із радниками лідерів країн – партнерів України
29 Жов 2023 23:10 | Новини України

На полях третьої зустрічі радників із національної безпеки та зовнішньої політики на Мальті на виконання доручення Президента Володимира Зеленського керівник Офісу Глави держави Андрій Єрмак провів низку двосторонніх зустрічей із радниками лідерів країн – партнерів України.

Під час переговорів із дипломатичною радницею голови уряду Іспанії Еммою Апарісі Андрій Єрмак поінформував про успіх України у виконанні семи рекомендацій Європейської комісії. Він висловив сподівання на підтримку з боку Іспанії як країни, що головує в Раді ЄС, в ухваленні Європейською радою рішення про початок уже в грудні поточного року переговорів щодо вступу нашої держави до Євросоюзу.

«Іспанське головування в ЄС має сприяти цьому історичному рішенню», – зазначив керівник Офісу Глави держави.

Окрему увагу було приділено участі Іспанії в реалізації Української формули миру, зокрема пункту щодо глобальної продовольчої безпеки.

Андрій Єрмак подякував іспанській стороні за значну фінансову підтримку гуманітарної ініціативи «Зерно з України» та запросив взяти участь у другому саміті програми, який відбудеться в Києві 25 листопада поточного року.

Оставить комментарий

avatar
250