Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Юлія Соколовська обговорила з головою Офісу Ради Європи в Україні подальшу співпрацю щодо розвитку соціальної сфери

Юлія Соколовська обговорила з головою Офісу Ради Європи в Україні подальшу співпрацю щодо розвитку соціальної сфери
27 Жов 2023 04:10 | Новини України

Заступниця керівника Офісу Президента України Юлія Соколовська провела зустріч із головою Офісу Ради Європи в Україні Мачеєм Янчаком і його командою.

Юлія Соколовська подякувала Мачею Янчаку за співпрацю та привітала його з призначенням головою Офісу Ради Європи в Україні у вересні цього року.

Заступниця керівника Офісу Глави держави відзначила успішність спільних зусиль, зокрема щодо створення безбар’єрного простору в Україні, ініційованого першою леді України Оленою Зеленською в межах проєкту «Без бар’єрів». Завдяки плідній роботі за участю радниці – уповноваженої Президента України з питань безбар’єрності Тетяни Ломакіної розроблено й  ухвалено Національну стратегію зі створення безбар’єрного простору в Україні до 2030 року.

Унаслідок повномасштабної війни Росії в нашій державі збільшується кількість людей з інвалідністю. Тож необхідно сприяти їхній самореалізації, розвитку їхньої кар’єри, залученню їх до суспільного й громадського життя та усувати можливі перешкоди на цьому шляху. Зокрема, на основі польського досвіду було розроблено законопроєкт «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прав осіб з інвалідністю на працю», який стане важливим кроком до безбар’єрності в Україні.

Оставить комментарий

avatar
250