Нове на сайті



Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Володимир Зеленський зустрівся з міністром оборони Данії

Володимир Зеленський зустрівся з міністром оборони Данії
25 Жов 2023 02:10 | Новини України

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із міністром оборони Королівства Данія Троельсом Люндом Поульсеном, який прибув з візитом до нашої країни.

Глава держави висловив подяку уряду Данії на чолі з Прем’єр-міністром Метте Фредеріксен, а також усьому данському суспільству за потужну підтримку з перших днів повномасштабної російської агресії та теплий прийом українців.

«Ми високо цінуємо це. Звісно, нашим пріоритетом під час цієї війни є військова підтримка. Тому насамперед дякую вам за вже 12 пакетів допомоги, які посилюють нашу армію на полі бою», – зазначив він.

Володимир Зеленський також окремо відзначив взірцевий патронат Данії над відновленням Миколаєва та важливу підтримку з боку офіційного Копенгагена на шляху України до Європейського Союзу.

«Ми працюємо над завершенням виконання всіх семи рекомендацій Європейської комісії. І будемо дуже раді, якщо зможемо почати переговори про вступ до ЄС до кінця поточного року», – сказав Президент.

Основну увагу під час зустрічі було приділено питанням посилення українського неба сучасними винищувачами та новими системами протиповітряної оборони. Було обговорено співпрацю в межах авіаційної коаліції та тренування українських пілотів на літаках F-16, які Данія та інші партнери готуються передати Україні.

Оставить комментарий

avatar
250