Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Якщо можемо позбутися «сірих» геополітичних зон, ми повинні зробити це – виступ Президента Володимира Зеленського на засіданні колегії Європейської комісії

Якщо можемо позбутися «сірих» геополітичних зон, ми повинні зробити це – виступ Президента Володимира Зеленського на засіданні колегії Європейської комісії
24 Жов 2023 20:10 | Новини України

Урсуло, пані Президентко!

Шановні пані та панове єврокомісари!

Радий вітати вас, дякую за Ваші слова, за Вашу підтримку, Урсуло.

Зараз для нас особливий момент. І для України, і для всієї Європи. Особливий не лише через обставини, які створила Росія цією своєю антиєвропейською агресією. Особливий завдяки тому, що ми з вами можемо. Можемо й робимо. Ми всі! Європейці. Заради більшої безпеки та стабільності на всьому нашому континенті, у наших країнах, у наших домівках.

Час після розпаду так званого соціалістичного табору показав, що найбільшою загрозою життю у Європі є дефіцит геополітичної визначеності. Цей дефіцит ніби магнітом притягував кризи та спокушав ворогів європейського шляху боротися проти європейського єднання. Бо якщо існує хоч найменша «сіра» геополітична зона, то претензії на домінування в цій зоні неминуче виникнуть, і різні політичні сили намагатимуться пофарбувати таку «сіру зону» у власні політичні кольори.

На жаль, протягом десятиліть Європа залишалася поділеною на територію, де наші з вами цінності – під захистом європейських інституцій, і на територію поза інституціями, хоч і з тими ж цінностями. Тепер – нарешті – ми за кілька геополітичних кроків від ліквідації такого поділу, і це наш історичний шанс – усієї Європи – усунути той дефіцит геополітичної визначеності, те джерело криз і проблем. Зараз момент саме для цього.

Оставить комментарий

avatar
250