Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Глава держави обговорив із Генеральним секретарем ООН гуманітарну допомогу Україні та роботу «зернового коридору» в Чорному морі

Глава держави обговорив із Генеральним секретарем ООН гуманітарну допомогу Україні та роботу «зернового коридору» в Чорному морі
20 Жов 2023 00:10 | Новини України

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Генеральним секретарем Організації Об’єднаних Націй Антоніу Гутеррішем.

Глава держави подякував за зусилля команди Управління ООН з координації гуманітарних справ (УКГС) в Україні, яка підготувала, зокрема, План реагування упродовж осінньо-зимового періоду на $435 млн.

Володимир Зеленський відзначив активну участь ООН в імплементації Української формули миру, а також готовність надіслати представника Організації на наступну зустріч на рівні радників із національної безпеки та зовнішньополітичних радників лідерів держав.

«Ми провели успішну зустріч радників у Джидді. Дуже важливо, щоб наступний захід був не менш успішним і дав конкретні результати. Для цього потрібно зберігати підтримку країн Глобального Півдня. Ми дуже розраховуємо на вас у цьому», – сказав Глава держави.

Президент України поінформував Генерального секретаря ООН про особливості функціонування альтернативного «зернового коридору» в Чорному морі. Володимир Зеленський також відзначив важливість продовження української гуманітарної ініціативи Grain from Ukraine та запросив Антоніу Гутерріша на її другий саміт.

Оставить комментарий

avatar
250