Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Олексій Кулеба зустрівся з представницею Управління Верховного комісара ООН з питань біженців в Україні

Олексій Кулеба зустрівся з представницею Управління Верховного комісара ООН з питань біженців в Україні
12 Жов 2023 07:10 | Новини України

Заступник керівника Офісу Президента Олексій Кулеба зустрівся з представницею Управління Верховного комісара ООН з питань біженців в Україні Кароліною Ліндхольм Біллінг.

Під час зустрічі Олексій Кулеба відзначив важливість проведеної спільної роботи та висловив сподівання, що плідна та ефективна співпраця триватиме й надалі.

«Вдячний УВКБ за багаторічну роботу, яку воно проводить в Україні, надаючи життєво необхідну допомогу постраждалому населенню, а також за постійне й послідовне адвокатування нашої країни на міжнародній арені та інформування партнерів про наслідки збройної агресії Росії», – наголосив заступник керівника Офісу Президента.

Зі свого боку, пані Кароліна запевнила, що Управління Верховного комісара ООН з питань біженців продовжить роботу в Україні та посилить підтримку. Нині організація працює в 17 областях України та спільно з державною владою формує план дій на наступні роки щодо гуманітарного реагування та раннього відновлення.

«Я дуже вдячна за тісну співпрацю та партнерство з урядом України й регіональними та місцевими органами влади, що дає УВКБ ООН змогу робити свій внесок у спільну відповідь на повномасштабне вторгнення Росії. Завдяки цій чудовій співпраці та нашій роботі безпосередньо з людьми, громадами та місцевими партнерами нам вдалося підтримати 4,3 млн українців у 2022 році та 2,2 млн у 2023 році, зокрема 20 тис. сімей – із ремонтом житла. Я сподіваюся на подальше розширення нашої співпраці по всій країні на шляху до нашої спільної мети – допомогти якомога більшій кількості людей відновити свої домівки та життя в Україні», – підкреслила Кароліна Ліндхольм Біллінг.

Оставить комментарий

avatar
250