Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Стратегічні відносини України та Румунії – це нова сила для всього Чорноморського регіону – звернення Президента Володимира Зеленського

Стратегічні відносини України та Румунії – це нова сила для всього Чорноморського регіону – звернення Президента Володимира Зеленського
11 Жов 2023 05:10 | Новини України

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Дуже якісний візит у Румунію. Плідний.

Зустрічі із Президентом Йоханнісом, головами палат румунського парламенту, з депутатами, Прем’єр-міністром Румунії.

Чого досягнуто?

Перше: є хороші домовленості щодо зброї. Я не можу зараз розкривати всього, але снаряди – плюс, посилення ППО – плюс. Деякі речі ще готуємо. Вони будуть потужними. У Румунії створюється Центр підготовки пілотів для F-16, і українські пілоти будуть серед перших, хто навчатиметься.

Друге: зафіксували, що переходимо на рівень стратегічного партнерства.

За цим політичним формулюванням – дуже чіткий сенс. Як сказав мені Президент Йоханніс, ми можемо покладатися на Румунію. Румунія точно може покладатися на Україну.

Ми разом значно посилимо наш регіон. Уже робимо критичний внесок у глобальну продовольчу безпеку завдяки співпраці в дунайських портах і на сході Чорного моря. Буде більше співпраці.

Розширюємо наші транспортні коридори, буде більше робочих місць і економічних можливостей. Сьогодні підписали спільну заяву президентів, яка окреслює, як будемо далі ми рухатися.

Оставить комментарий

avatar
250