Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Наша з вами єдність має й може зупинити зло – виступ Президента України на засіданні Парламентської асамблеї НАТО

Наша з вами єдність має й може зупинити зло – виступ Президента України на засіданні Парламентської асамблеї НАТО
9 Жов 2023 21:10 | Новини України

Шановний пане Президенте асамблеї і дорога Метте, пані Премʼєр-міністерко Данії!

Пані та панове!

Ми живемо в такий час, коли зло намагається створити прірву між усіма нами й нашим із вами прагненням до миру. Нашим із вами спільним прагненням!

Ця прірва зростає щодня. Її збільшує терор. І що більше крові й болю буде в різних частинах світу, що більше країн будуть дестабілізовані злом, що більше втрат зазнають народи, що більше людей опиниться посеред дедалі сильніших хвиль нових міграційних та інших криз, то складніше буде зберегти міжнародний порядок. Порядок, заснований на правилах. Те єдине, що здатне гарантувати мир і спокій усім народам. Правила. Міжнародне право.

Ми бачимо, хто у світі намагається підмінити силу міжнародного права жахом від крові й катастроф. Ми бачимо, чиї свідомі інвестиції в терор руйнують життя різних народів на величезному просторі від Білорусі до Малі.

Ми це бачимо. І ми повинні діяти. У єдності!

Цими днями наші погляди спрямовані на регіон Близького Сходу. Ніхто й ніколи не зможе забути те, що терористи зробили в Ізраїлі. Тисячі ракет проти мирних міст. Розстріли людей просто в машинах на дорогах. Чоловіків і жінок, дітей. Нікого не жаліли. Вулиці, що залиті кров’ю. Заручники. Терористи самі ж дали світу кадри знущань, пишаючись ними. Жінки, яких били. Літні люди, які були викрадені зі своїх будинків. Вкрадені діти. І ми ще не знаємо, скільки людей захоплено та по-дикунськи вивезено терористами. Убитих намагалися ще й принизити, знущаючись із їхніх тіл. Усе це ми бачили в Ізраїлі.

Оставить комментарий

avatar
250