Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Президент України відвідав розташування бригад, які виконують бойові завдання на ділянці Куп’янськ – Лиман

Президент України відвідав розташування бригад, які виконують бойові завдання на ділянці Куп’янськ – Лиман
4 Жов 2023 00:05 | Новини України

Під час робочої поїздки до Харківської області Президент України Володимир Зеленський відвідав розташування 103-ї окремої бригади Сил територіальної оборони Збройних Сил України, 68-ї окремої єгерської бригади, 25-ї окремої повітрянодесантної Січеславської бригади, які виконують бойові завдання на ділянці Купʼянськ – Лиман.

103-тя ОБр ТрО з початку повномасштабного вторгнення РФ виконувала бойові завдання, зокрема, у складі ОТУ «Лиман», а з червня 2022 року підрозділи бригади воюють за свободу України у складі ОСУВ «Хортиця». Торік під час контрнаступу ЗСУ на Харківщині воїни 103-ї ОБр брали участь у звільненні села Озерне, а також повернули під український стяг Діброву та Ямпіль на Донеччині.

68-ма ОЄБр із серпня 2022 року виконує бойові завдання у складі ОСУВ «Хортиця» та ОСУВ «Таврія». Бригада брала участь у боях на Вугледарському напрямку. Цьогоріч у червні її воїни звільнили село Благодатне Донецької області.

Військовослужбовці 25-ї ОПДБр брали участь у захисті суверенітету й територіальної цілісності України під час антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях у 2014–2019 роках. У 2022-му бригада відзначилася під час контрнаступу сил оборони в районі Балаклії на Харківщині. Її підрозділи брали участь у визволенні Ізюма та окупованих територій на Луганщині. За особливі бойові заслуги, мужність, відвагу й героїзм, виявлений під час виконання бойових завдань, 25-та ОПДБр нагороджена почесною відзнакою Президента України «За мужність та відвагу».

Оставить комментарий

avatar
250