Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Щоб університети й бібліотеки не горіли ніде у світі, зло та агресія мають бути покарані – Олена Зеленська під час відвідання Джорджтаунського університету

Щоб університети й бібліотеки не горіли ніде у світі, зло та агресія мають бути покарані – Олена Зеленська під час відвідання Джорджтаунського університету
22 Вер 2023 23:05 | Новини України

У межах візиту до Сполучених Штатів Америки перша леді України Олена Зеленська разом із Президентом Володимиром Зеленським відвідала у Вашингтоні меморіал Пентагона, споруджений на честь 184 жертв терористичної атаки 11 вересня 2001 року на штаб-квартиру Міністерства оборони США.

«Ми в Україні добре розуміємо цей біль, бо наша країна переживає щоденний терор проти мирних міст, будинків, лікарень та громадських центрів із боку Росії. Ми знаємо, як важливо зупинити це зло, щоб більше ніхто не загинув. Україна зі США. США з Україною», – зазначила дружина Президента.

Крім того, Олена Зеленська відвідала Джорджтаунський університет. Це найстаріший університет у Вашингтоні та найстаріший католицький університет у Сполучених Штатах. Його було засновано в 1789 році.

Серед випускників університету – 12 глав держав, зокрема 42-й Президент США Білл Клінтон. Окрім Білла Клінтона, Школу дипломатичної служби Джорджтаунського університету закінчили: колишня Президентка Литви Даля Грібаускайте, експрезидент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу, заступниця держсекретаря США Пола Добрянські, колишній речник Білого дому Нед Прайс, експосол США в Україні Джон Гербст та інші високопосадовці.

Оставить комментарий

avatar
250