Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Олена Зеленська у Нью-Йорку: Якщо дитинство під загрозою в одній країні, воно під загрозою повсюдно

Олена Зеленська у Нью-Йорку: Якщо дитинство під загрозою в одній країні, воно під загрозою повсюдно
20 Вер 2023 16:05 | Новини України

На полях 78-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН, яка триває у Нью-Йорку, перша леді України Олена Зеленська взяла участь у заході високого рівня «Боротьба за майбутнє: українські діти у війні».

Мета дискусії – поінформувати про нагальні потреби та проблемні питання у сфері захисту дітей в умовах війни, у подоланні яких Україна потребує допомоги міжнародної спільноти, а також укотре привернути увагу до жахливих злочинів проти дітей, які щодня скоюють російські окупанти в Україні, та до проблеми повернення депортованих дітей.

Учасниками заходу були: Президент Естонської Республіки Алар Каріс, міністр закордонних справ Естонії Маргус Цахкна, міністерка закордонних справ Бельгії Хаджа Лабіб, постійна представниця США в ООН, членкиня Ради національної безпеки США Лінда Томас-Грінфілд, перші леді Австрії, Польщі, Литви, Фінляндії, дружина Президента Європейської ради та інші представники країн – членів ООН. Від України на заході також виступили: Генеральний прокурор Андрій Костін, уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, а також співзасновниця та голова правління благодійного фонду «Голоси дітей» Олена Розвадовська.

Оставить комментарий

avatar
250