Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Олена Зеленська на полях ГА ООН: Солідарність залишається єдиним засобом проти варварства та агресії

Олена Зеленська на полях ГА ООН: Солідарність залишається єдиним засобом проти варварства та агресії
19 Вер 2023 19:10 | Новини України

Президент України Володимир Зеленський і перша леді Олена Зеленська розпочали візит до США для участі в заходах 78-ї сесії Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй в м. Нью-Йорку 17–21 вересня. 78-ма сесія ГА ООН офіційно відкрилася 5 вересня.

У перший день візиту Олена Зеленська взяла участь у заході високого рівня на полях 78-ї сесії Генасамблеї ООН «Міжнародний день боротьби за рівну оплату праці 2023: Виступаємо за рівну оплату праці – відзначаємо досягнення та розуміємо виклики», де розповіла про ситуацію з оплатою праці українських жінок.

«З початком російської агресії наші жінки відчули всі ризики й виклики, взяли на себе навантаження в усіх сферах. І це не лише вимушені переселенки, які вивозять дітей, стареньких родичів у безпечні місця. Це лікарі, бо більшість із них – жінки. Вчителі, які продовжують навчати дітей, – переважно жінки. У нас дуже потужний волонтерський рух, більшість його активісток – також жінки. Служба у війську, хоч для жінок вона добровільна, але там дедалі більше жінок – 60 тисяч. Водночас жінки стали більш вразливими, втрачаючи робочі місця та бізнес. Більшу частину нашого малого бізнесу становили жінки. А він постраждав найпершим. Дуже часто їхні крамнички, салони, фірми згоріли разом із містами, у яких розташовувалися», – розповіла дружина Президента.

Оставить комментарий

avatar
250