Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

У Німеччині корів привчили до походів у вбиральню (ФОТО)

Джерело: Новости Ю Инфо

У Німеччині корів привчили до походів у вбиральню (ФОТО)
13 Вер 2023 01:31 | Новини України

11 із 16 телят привчилися до туалету.

У Німеччині вчені навчили корів ходити до туалету. Вони вважають, що це може допомогти фермерам зменшити забруднення води та скоротити викиди парникових газів, передає   24 Канал .

Відомо, що аміак у коров’ячій сечі виділяє оксид азоту при викиді у ґрунт. У всьому світі приблизно 10% усіх викидів парникових газів відбувається через тваринництво.

Експеримент проводили на фермі, якою керує Науково-дослідний інститут біології сільськогосподарських тварин у Даммерсторфі. Дослідники Ліндсі Метьюс та Дуглас Елліфф з Оклендського університету розповіли, що навчання проводили за принципом «батога та пряника».

Для цього вони  облаштували спеціальну зону під назвою MooLoos , вистелену штучною травою, де корови можуть безпечно мочитися без загрози навколишньому середовищу.

На першому етапі телят по черзі заганяли в MooLoos і  винагороджували їх їжею , якщо там вони робили свою маленьку справу.

Наступним кроком стало збільшення відстані до вбиральні. Якщо траплялися «аварії» в іншій частині сараю,  корів обприскували водою.  Досить швидко 11 із 16 телят привчилися до туалету.

Оставить комментарий

avatar
250