Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

«Батьківщина» вимагає втричі збільшити фінансування на лікування поранених

«Батьківщина» вимагає втричі збільшити фінансування на лікування поранених
14 Сер 2023 16:07 | Новини України

Фракція «Батьківщина» у Верховній Раді України  підготувала законопроєкт №9550, яким передбачено збільшити втричі виділення коштів на лікування поранених у шпиталях, у порівнянні з фінансуванням лікування цивільних громадян.

Фінансування лікування кожного пораненого військового має бути збільшено втричі, адже йдеться про здоров’я героїв та героїнь, які захищають незалежність України та відвойовують окуповані російськими загарбниками українські території.

Лідерка фракції Юлія Тимошенко обурена, що цей життєво важливий для поранених військових законопроєкт досі не розглянутий ані в комітеті, ані в сесійній залі.

На її переконання, держава має зробити максимум можливого для відновлення здоровʼя героїв з фронту та має ухвалювати рішення, які свідчать про турботу держави про захисників, а не займатися корупцією.

«Ми вимагаємо від Голови Верховної Ради негайно дати доручення поза Регламентом, поза будь-якими термінами негайно розглянути законопроєкт № 9550 в профільному медичному комітеті та негайно поставити на голосування. Служіть тим, хто вас сьогодні боронить, а не займайтеся корупцією у Верховній Раді», – заявила Юлія Тимошенко в парламенті.

Лідерка фракції нагадала, що команда «Батьківщини» з волонтерською допомогою відвідала сотні госпіталів, медичних закладів, де лікуються поранені військові, тож знає про реальний стан речей не на словах: лікарі роблять максимум можливого, але фінансування не вистачає.

За матеріалами сайту ВО «Батьківщина»

Оставить комментарий

avatar
250