Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Не зрозуміли жарт: росіяни кинулися писати справжні доноси у додатку “для приколу”

Джерело: Новости Ю Инфо

Не зрозуміли жарт: росіяни кинулися писати справжні доноси у додатку “для приколу”
12 Сер 2023 00:31 | Новини України

Айтівець, який виїхав з РФ до Європи, створив пародійний інтернет-сервіс для росіян, які бажають донести одне на одного. Ним скористалися п’ять тисяч людей. Про це повідомляє російське видання «Полігон медіа».

Журналісти отримали базу доносів від розробника програми «Мій донос», який замислювався як жартівливий, але виявився популярним і серед справжніх стукачів.

Застосунок «Мій донос» айтівець Володимир створив ще у 2018 році, але тоді значної популярності в нього не було. У січні 2023 року застосунок знову став доступним на платформі Google Play. Попри те, що в описі самого додатка зазначено, що він не має стосунку до держпослуг і органів влади та призначений для розваги, багато людей сприйняли його серйозно. За пів року його скачали 10 тисяч разів, ним скористалося понад п’ять тисяч людей, щоби насправді написати донос.

Близько половини доносів було написано на сусідів та знайомих, у близько 20% є докладний опис дій «порушників», а також їхні особисті дані та посилання на сторінки в соцмережах.

Оставить комментарий

avatar
250