Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Жінка у Франції стала жертвою падіння метеорита, коли пила каву на ґанку

Джерело: Новости Ю Инфо

Жінка у Франції стала жертвою падіння метеорита, коли пила каву на ґанку
21 Лип 2023 14:01 | Новини України

Жінка з Франції, ймовірно, стала другою в історії людиною, яка постраждала від падаючого космічного каменя після того, як крихітний уламок метеорита нібито відскочив від її даху та вдарив її в груди, залишивши у неї невеликі синці.

Жінка, ім’я якої не називається, проживає в місті Ширмек на північному сході Франції. Вона стверджує, що 6 липня близько 4:00 ранку вона сиділа на ґанку свого будинку й пила ранкову каву, аж раптом почула гучний “бум” з даху, а потім відчула, як щось дзвенить. Раптом щось вдарило їй у груди, повідомляє francebleu.fr.

Спочатку жінка подумала, що її вдарила літаюча тварина, наприклад птах або кажан, перш ніж вона виявила біля своїх ніг камінь розміром з гальку. Вона віднесла камінь, який важить близько 50 грамів, Тьєррі Ребманну, консультанту з геонаук і колишньому досліднику палеогеолога в Базельському університеті, для дослідження.

Галька була схожа на вулканічну породу, але мала ознаки того, що вона була перегріта в атмосфері. Камінець складався із заліза та кремнію, які часто зустрічаються в метеоритах, сказав Ребманн. “Знайти метеорит рідко, але крім прямого контакту і падіння на вас з неба, це майже унікальний випадок”, — додав він. Однак деякі експерти сумніваються, чи камінь насправді є метеоритом.

Оставить комментарий

avatar
250