Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Юлія Тимошенко закликала захищати права військових, підприємців та боротися легалізації медичного канабісу

Юлія Тимошенко закликала захищати права військових, підприємців та боротися легалізації медичного канабісу
20 Лип 2023 13:29 | Новини України

Голова ВО «Батьківщина» народна депутатка України Юлія Тимошенко провела пресконференцію на телеканалі «Відкритий» у Дніпрі.

Вона розповіла представникам ЗМІ про те, на яких напрямках сьогодні сконцентрована діяльність партії. Головним є захист українських військових.      Юлія Володимирівна повідомила журналістам Дніпропетровщини про те, що її команда виконує велику гуманітарну місію. Як вона повідомила, днями команда «Батьківщини» побувала у Павлограді, у лікарні, де передали все необхідне для лікування поранених. Після цього відвідають передову у Донецькій  області, де також передадуть гуманітарну допомогу для наших захисників.
Лідерка “Батьківщини” переконана, що пораненим бійцям мають сповна виплачувати всі належні їм “бойові”. Крім того, військовослужбовці мають право на річну відпустку на строк не менше 20 днів.

Юлія Тимошенко нагадала, що саме «Батьківщина» внесла правки до законопроекту № 9342 про виплати «бойових» військовим, що перебувають на лікуванні й проходять реабілітацію, та встановлення 30-денної оплачуваної відпустки. Ці правки стосуються виплат в повному обсязі «бойових» військовим, які перебувають у шпиталях на лікуванні та протягом двох місяців проходження реабілітації.

Ще одна ініціатива парламентської фракції «Батьківщини» – закон про дітей уже сьогоднішньої війни. Як наголосила Юлія Тимошенко, цей закон має величезне значення для сотень тисяч українців, які постраждали від росйськоїї агресії.

Одним з найважливіших для партійців також є  захист прав малого та середнього бізнесу. Під час війни підприємці особливо потребують підтримки, якої не відчувають.

– Забирати пільги під час війни – план знищення бізнесу, – переконана Юлія Тимошенко.              Як вона зазначила, за сумнозвісний податковий законопроект № 8401, який повертає довоєнне оподаткування та призводить до додаткового навантаження на малий і середній бізнес. Фракція «Батьківщина» в парламенті не дала жодного голосу. Але, на жаль, за нього проголосовано. Тепер надія, що президент Володимир Зеленський заветує “шкідливий” закон.

–          Як зазначила Юлія Тимошенко, петиція про скасування закону №8401 набрала необхідні 25 тисяч голосів. У всьому світі середній клас, до якого належать підприємці, визначає економіку країни. У країнах він становить 60-80% населення. В Україні лише 13%. А тих, хто вважає себе середнім класом, взагалі близько одного відсотка.

Також «Батьківщина» рішуче виступила і проти законопроекту № 7457 – про легалізацію медичного канабісу.

– Партія «Батьківщина» та я особисто завжди підтримували використання легальних медикаментів, вироблених на основі канабісу для лікування важкохворих, – зазначила політикиня. -Але законопроект №7457, який зараз хочуть ухвалити, нічого спільного з легалізацією медичної марихуани не має.

Юлія Володимировна нагадала, що використання медикаментів з марихуани вже легалізовано в Україні – законом, який дозволяє використовувати наркотичні засоби для лікування важкохворих (№60/95) та Постановою від 7 квітня 2021 року №324, якою дозволяється використовувати медикаменти на основі канабісу для лікування важкохворих.

Натомість законопроект №7457 дозволяє вирощування без обмежень на території України медичної марихуани приватними корпораціями, які займаються наркотичними речовинами, а також виробляти з цієї наркотичної трави препарати без будь-якого особливого контролю.

Таким чином, Україну бажають перетворити на наркоплантацію. Цього бути не повинно!

Юлія Тимошенко повідомила, що вони  внесли до парламенту проєкт постанови Верховної Ради, яка зобов’язує уряд негайно закупити ліки на основі марихуани для лікування хворих, та законопроєкт про те, що питання вирощування наркотичної марихуани потрібно вирішувати на всеукраїнському референдумі після війни.

Оставить комментарий

avatar
250