Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Україна може перетворитися на наркоплантацію в центрі Європи

Україна може перетворитися на наркоплантацію в центрі Європи
18 Лип 2023 12:49 | Новини України

Про таку загрозу заявила у своєму відеозверненні лідерка ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко.

Сприятливий грунт для цього може надати урядовий законопроект № 7457, який зараз хочуть ухвалити, прикриваючись гуманною метою полегшити страждання важкопораненим військовим.

«Партія «Батьківщина» та я особисто завжди підтримували використання легальних медикаментів, вироблених на основі канабісу для лікування важкохворих. Але законопроєкт №7457, який зараз хочуть ухвалити, нічого спільного з легалізацією медичної марихуани не має», – заявила Юлія Тимошенко.

Вона нагадала, що використання медикаментів з марихуани вже легалізовано в Україні – законом, який дозволяє використовувати наркотичні засоби для лікування важкохворих (№60/95) та Постановою від 7 квітня 2021 року №324, якою дозволяється використовувати медикаменти на основі канабісу для лікування важкохворих.

«Якщо зараз в Україні немає ліків на основі марихуани для важкохворих, значить уряд не виконав свого обов’язку і не закупив відповідних медикаментів. І за це він мусить понести відповідальність – аж до відставки», – вважає лідерка «Батьківщини».

Натомість законопроєкт №7457, наголосила політикиня, дозволяє  вирощування без обмежень на території України медичної марихуани приватними корпораціями, які займаються наркотичними речовинами, а також виробляти з цієї наркотичної трави препарати без будь-якого особливого контролю.

При цьому Юлія Тимошенко повідомила про те, що вони внесли до парламенту проект альтернативної постанови Верховної Ради, яка зобов’язує уряд негайно закупити ліки на основі марихуани для лікування хворих, та законопроєкт, за яким питання вирощування наркотичної марихуани потрібно вирішувати на всеукраїнському референдумі після війни.

(За повідомленням пресслужби Дніпропетровської обласної організації

  ВО «Батьківщина»)

 

Оставить комментарий

avatar
250