Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Підвищення пенсій: скільки українці почнуть отримувати вже з 1 липня?

Джерело: ZNAI.UA

Підвищення пенсій: скільки українці почнуть отримувати вже з 1 липня?
26 Чер 2019 07:48 | Новини України

Підвищення пенсій відбудеться вже з 1 липня.

З 1 липня 2019 року в Україні підвищать пенсії. Відтепер мінімальна пенсія складе 1564 гривні, а максимальна – 15 640 гривень. Про це повідомили представники Міністерства соціальної політики.

В Україні пенсійна реформа передбачає автоматичний перерахунок пенсії у зв’язку із зростанням інфляції. Так, наступний перерахунок пенсії очікується вже в грудні поточного року.

У міністерстві пояснили, що українські пенсіонери мають право змінити вид пенсійних виплат. Так вони зможуть збільшити свій дохід.
Для з’ясування доцільності такого переходу з одного виду пенсії на інший, потрібно звернутися в управління Пенсійного фонду України (ПФУ). Саме це управління займається пенсійними виплатами.

Раніше повідомлялося, що в 2019-му році багатьох українців чекає не саме приємне нововведення – вступлять в силу нові вимоги щодо стажу для отримання пенсии. Так, вийти на заслужений відпочинок у 60 років зможуть тільки ті, хто має від 26 років стажу, у 63 роки – від 16 до 26 років стажу.
Для того, щоб вийти на пенсію в 65 років, потрібно мати 15 років стажу. Як відомо, вимогу будуть підвищуватися кожен рік, поки в 60 років на пенсію не будуть виходити лише ті, хто відпрацював як мінімум 35 років.
Експерти підрахували, що якщо українці не відмовляться від тіньового оформлення на роботі, до 2028-му році тільки 45% 60-річних зможуть вийти на пенсію.

Оставить комментарий

avatar
250