Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Президент України провів нараду з членами уряду щодо питань виконання державного бюджету

Президент України провів нараду з членами уряду щодо питань виконання державного бюджету
6 Кві 2022 18:40 | Новини України

Президент України Володимир Зеленський провів нараду з членами Кабінету Міністрів та представниками Офісу Глави держави щодо стану виконання державного бюджету на поточний рік та запровадження ембарго на торгівлю з Росією.

Як повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, у першому кварталі держбюджет вдалося виконати на 110%. Цьому сприяли результати перших двох місяців поточного року та авансові податкові надходження.

У другому кварталі, за словами голови уряду, внаслідок військового вторгнення Росії прогнозується суттєве недовиконання державного бюджету України.

Учасники наради обговорили можливі джерела наповнення державної скарбниці. Зокрема, це донорська допомога, спеціальні права запозичення від МВФ тощо.

За несприятливого розвитку подій розглядається можливість тимчасового скорочення окремих соціальних видатків, починаючи з травня. Для недопущення реалізації такого сценарію, як зазначили учасники зустрічі, необхідно якнайшвидше запустити роботу вітчизняної економіки – як важкої промисловості, так і малого й середнього бізнесу.

Оставить комментарий

avatar
250