Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

У питанні розслідування справ Майдану важливим є справедливе рішення та покарання винних – Президент України

У питанні розслідування справ Майдану важливим є справедливе рішення та покарання винних – Президент України
18 Лют 2022 21:40 | Новини України

У річницю трагічних подій, що відбулися в центрі Києва 18-20 лютого 2014 року, Президент України Володимир Зеленський заслухав доповіді щодо розслідування злочинів, скоєних проти активістів Майдану, та щодо будівництва Музею Революції Гідності.

«Хотілося б отримати результат, який би задовольнив усіх нас: суспільство, близьких, рідних людей Небесної Сотні», – наголосив Глава держави.

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова повідомила, що станом на сьогодні 518 особам оголошено підозри, скеровано до суду 248 обвинувальних актів, обвинувачено 372 особи, вироки винесено щодо 50 громадян.

Вона констатувала, що торік оголошено вдвічі більше підозр у справах Майдану, ніж роком раніше, а вироків за минулий рік – утричі більше, ніж за всі попередні. За словами Ірини Венедіктової, такому просуванню сприяло ухвалення та набуття чинності у травні 2021 року Законом «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо вдосконалення окремих положень у зв’язку із здійсненням спеціального досудового розслідування». Крім того, була переорієнтована робота профільних департаментів.

Оставить комментарий

avatar
250