Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Ігор Жовква провів телефонну розмову з дипломатичним радником Прем’єр-міністра Данії

Ігор Жовква провів телефонну розмову з дипломатичним радником Прем’єр-міністра Данії
11 Лют 2022 15:35 | Новини України

Заступник керівника Офісу Президента України Ігор Жовква провів телефонну розмову з керівником департаменту зовнішньої політики Офісу Прем’єр-міністра Королівства Данія Жаном-Шарлем Еллерменном-Кіномбе.

Ігор Жовква докладно ознайомив співрозмовника з актуальною безпековою ситуацією на Донбасі, у тимчасово окупованому Криму, а також вздовж державного кордону України. Він висловив подяку данській стороні за солідарну позицію на підтримку нашої держави як на двосторонньому рівні, так і в межах ЄС і НАТО.

Дипломатичні радники обговорили реалізацію євроінтеграційної стратегії України. Ігор Жовква відзначив важливість фіксації європейської перспективи нашої держави, а також висловив сподівання на підтримку цієї амбітної ідеї з боку Копенгагена. Відбувся обмін думками щодо відповідних ініціатив на підтримку України в межах інституцій Європейського Союзу.

Окрему увагу під час розмови було приділено майбутньому саміту НАТО в Мадриді у червні 2022 року, передусім у контексті запрошення України до участі в заході, а також його очікуваних результатів.

Оставить комментарий

avatar
250