Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Глава держави обговорив з Президентом Європейської комісії розвиток безпекової ситуації навколо України та питання енергетичної безпеки

Глава держави обговорив з Президентом Європейської комісії розвиток безпекової ситуації навколо України та питання енергетичної безпеки
21 Січ 2022 21:40 | Новини України

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн.

Глава держави поінформував співрозмовницю про розвиток безпекової ситуації вздовж кордонів України та на Донбасі. Президент подякував очільниці Єврокомісії за послідовну підтримку суверенітету й територіальної цілісності нашої держави, а також її чітку позицію щодо необхідності посилення санкцій ЄС у разі ескалації агресії РФ проти України. Лідери погодилися з необхідністю продовження спільних скоординованих зусиль з метою недопущення ескалації конфлікту.

Володимир Зеленський та Урсула фон дер Ляєн обговорили поточні виклики для європейської енергетичної безпеки. Також ішлося про підготовку до проведення в Україні міжнародного енергетичного бізнес-форуму, про який було домовлено під час спілкування у листопаді. Глава держави привернув увагу до загроз для України та всієї Європи, які створить можливий запуск «Північного потоку – 2». Співрозмовники скоординували кроки, спрямовані на інтеграцію об’єднаної енергосистеми України до європейської мережі ENTSO-E.

Оставить комментарий

avatar
250