Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Ігор Жовква провів телефонну розмову з радником Прем’єр-міністра Чехії

Ігор Жовква провів телефонну розмову з радником Прем’єр-міністра Чехії
14 Січ 2022 15:40 | Новини України

Заступник керівника Офісу Президента України Ігор Жовква провів телефонну розмову з радником Прем’єр-міністра Чеської Республіки з питань зовнішньої політики та безпеки Томашем Пояром.

Ігор Жовква привітав співрозмовника з ухваленням увечері 13 січня парламентом Чехії вотуму довіри коаліційному уряду країни на чолі з Петром Фіалою.

Заступник керівника Офісу Президента докладно ознайомив Томаша Пояра з актуальною безпековою ситуацією на кордонах України та на Донбасі, а також поінформував про зусилля нашої держави, спрямовані на мирне врегулювання українсько-російського конфлікту.

Було позитивно відзначено скоординовану позицію всіх партнерів України, передусім держав – членів Європейського Союзу й НАТО, щодо недопущення подальшої ескалації з боку РФ.

Окрему увагу під час розмови було приділено реалізації євроатлантичної стратегії України в контексті підготовки до саміту НАТО в Мадриді у червні 2022 року.

Співрозмовники домовилися про подальшу взаємодію з метою реалізації європейських прагнень нашої держави, зокрема в контексті чеського головування в Раді ЄС у другій половині 2022 року.

Оставить комментарий

avatar
250