Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Україна пропонує кроки для активізації мирного врегулювання на Донбасі й готова до перемовин у різних форматах – Володимир Зеленський

Україна пропонує кроки для активізації мирного врегулювання на Донбасі й готова до перемовин у різних форматах – Володимир Зеленський
21 Гру 2021 20:40 | Новини України

Президент України Володимир Зеленський укотре наголошує, що Україна постійно ініціює кроки для просування в процесі припинення війни та мирного врегулювання на Донбасі й готова до перемовин у будь-яких форматах за участю Російської Федерації. Про це Глава держави сказав під час спілкування з представниками ЗМІ в межах конференції послів України «Дипломатія 30. Стратегія сильної держави» в Гуті на Івано-Франківщині.

Президент розповів, що в ці дні тривають переговори в межах Тристоронньої контактної групи.

«Не знаю, як Росія, але ми точно очікуємо, що буде враховано три наші ініціативи – зрозумілі питання, до яких, я вважаю, всі готові: щодо припинення вогню (там є деякі деталі щодо верифікації режиму припинення вогню)… Щодо відкриття КПВВ – це друге питання. Я не бачу, в чому там проблема, треба тільки бажання однієї сторони. І обмін – також треба бажання», – сказав Володимир Зеленський.

За словами Глави держави, за наявності відповідного бажання в іншої сторони цілком можливо досягти домовленостей щодо реалізації цих пунктів ще до новорічно-різдвяних свят.

Оставить комментарий

avatar
250